De stijlvolle en betaalbare horloges van MVMT nu ook in Nederland

Geen enkele outfit is compleet zonder een passend horloge. Van strak in pak tot casual, een stijlvolle man heeft altijd een bijpassend uurwerk om zijn pols. Helaas is het aanleggen van een mooie verzameling vaak een dure aangelegenheid, maar dat hoeft niet. Dankzij het snelst groeiende horlogemerk ter wereld, MVMT (spreek uit als ‘movement’), kun je namelijk stijlvol voor de dag komen, zonder daar onnodig veel voor te betalen.

De kans dat je nog niet eerder van MVMT hebt gehoord is best aanwezig en daar moet verandering in komen. Niet alleen omdat ze stijlvolle horloges van hoge kwaliteit voor een lage prijs maken, maar ook vanwege het achterliggende verhaal. MVMT begon namelijk vijf jaar geleden met niets meer dan een goed idee en wat spaargeld, maar is inmiddels uitgegroeid tot een miljoenenbedrijf.

De kracht van crowdfunding

Dit succes komt op naam van Kramer LaPlante en Jake Kassan. Twee studenten die niet genoeg geld hadden voor een mooi en stijlvol horloge. Ze zagen dat ook hun vrienden met dit probleem aan het worstelen waren en besloten om op zoek te gaan naar de oplossing. De studie werd stopgezet en het spaargeld op een grote hoop gegooid. Met vijfduizend dollar op zak gingen ze de uitdaging aan.

MVMT horloge

Dit startkapitaal was natuurlijk niet genoeg om een horlogemerk te beginnen. Kramer en Jake deden daarom een beroep op alle mannen die ook op zoek zijn naar een stijlvol en betaalbaar horloge. Het startbudget werd geïnvesteerd in samples en een crowdfunding campagne. Hiermee wisten de vrienden uit Los Angeles een bedrag van 290.000 dollar op te halen. Genoeg om hun droom werkelijkheid te laten worden.

MVMT nu ook off-line te vinden

De stijlvolle horloges met een clean design werden via hun eigen website direct verkocht aan de klant. Geen tussenpersonen en dus een lagere prijs. Blijkbaar is de groep mannen die hier op zat te wachten enorm, want binnen drie jaar tijd wist MVMT 600.000 horloges te verkopen. In 2017 werd er een omzet gedraaid van 75 miljoen dollar en werd het tijd voor de volgende stap: MVMT moet in de winkels komen.

MVMT horloge

Een horloge is een product dat veel mensen liever in de winkel kopen. Je wilt het met eigen ogen zien en voelen. MVMT wil inspelen op de vraag naar fysieke verkoop. Niet alleen in Amerika, maar wereldwijd. Ook Nederland hoort daarbij, want sinds 10 november zijn de stijlvolle horloges van MVMT te vinden bij 100 geselecteerde retailers. Van lokale juweliers tot de grote warenhuizen zoals de Bijenkorf en Hudson’s Bay.

Stijlvolle horloges voor een eerlijke prijs

Mis je nog een klokje in je horlogeverzameling, dan kun je daar ondanks de dure decembermaand alsnog wat aan doen. Ga naar een MVMT verkoper bij jou in de buurt en ontdekt dat een stijlvol horloge van hoge kwaliteit geen honderden euro’s hoeft te kosten. Meer weten over MVMT of een kijkje nemen in de webshop? Klik dan hier.

In samenwerking met MVMT

Reageer op artikel:
De stijlvolle en betaalbare horloges van MVMT nu ook in Nederland
Sluiten