Pim Jansen
Pim Jansen Auto's & Motoren 11 apr 2019

Deze elektrische bakfiets is de ultieme e-bike voor mannen met kinderen

Een elektrische fiets heb je in allerlei soorten en maten. Van de standaard stadsfiets tot de elektrische mountainbike. Van ieder mogelijk denkbare fiets is er tegenwoordig wel eentje met trapondersteuning en dus ook van de bakfiets. Perfect als je kinderen of een grote hond hebt, maar stoer en stijlvol zijn ze vaak niet. Gelukkig is daar nu verandering in gekomen.

Je moet er maar op komen: een traditionele bakfiets combineren met een elektrische fiets. Bij de Zwitserse fietsenwinkel OBST&GEMÜSE draaien ze hun hand niet om voor bijzondere ideeën en dus werd er een samenwerking aangegaan met de Nederlandse specialist Elian Cycles. De framemaker ging aan de slag en het resultaat is een verbluffend functionele bakfiets die met 25 kilometer per uur zeker niet langzaam is.

Elektrische bakfiets met Zwitserse precisie

De Ultimate e-Cargo, zoals de bakfiets is gedoopt, gebruikt het klassieke Cargo Tour model van Elian Veltman als basis. Internationaal gezien staat Veltman aan de top als het gaat om zijn ontwerpen. De samenwerking is dan ook een win-win situatie daar de verkoop van elektrische fietsen is Zwitserland gemeengoed is.

De bergachtige omgeving legt OBST&GEMÜSE dan ook geen windeieren, maar liefst 95 procent van hun omzet halen ze uit de verkoop van elektrische fietsen. Met recht kun je dan spreken over een succesvolle partner. De keuze om het originele ontwerp van de Cargo Tour aan te passen en deze te voorzien van de beproefde Maxon MX25 Boost achterasmotor is dan ook niet meer dan logisch.

Ultiem rijcomfort

Iedereen die ooit wel eens gebruik heeft gemaakt van een bakfiets weet dat het behoorlijk wat kracht kost om het gevaarte in beweging te brengen en te houden. Probeer maar eens met een volle bakfiets een rechte lijn te fietsen. Dat bekende probleem wordt met de introductie van de Ultimate e-Cargo opgelost. Voor de elektrische bakfiets wordt gebruik gemaakt van de Elian stuurinrichting. Deze is in 2011 door Elian ontwikkeld met het oog op een verbetering van het rijcomfort. De elektrische bakfiets heeft daardoor een betere wegligging en is eenvoudiger te besturen.

Maximaal 25 kilometer per uur

De elektrische bakfiets ondersteunt je tot 25 km per uur, het wettelijk maximum voor een elektrische fiets. Bij hogere snelheden hebben we het immers niet meer over een elektrische fiets, maar heet het een speed pedelec. Die hogere snelheden maken het bezit van een certificaat dan ook noodzakelijk, net als een kentekenbewijs en helm. De snelheid van 25 kilometer per uur komt uit de 500Wh accu van Maxon en levert een behoorlijke actie radius.

De elektrische bakfiets van OBST&GEMÜSE mag wellicht klinken als het meeste ideale vervoersmiddel, goedkoop is hij niet. Dat wil zeggen, in vergelijking met veel elektrische fietsen. Het prijskaartje van de Ultimate e-Cargo vermeldt namelijk een prijs van 11.500 euro. Voor dat bedrag krijg je uiteraard wel een elektrische bakfiets die je niet op iedere hoek van de straat zult tegenkomen.

Elektrische fiets en collectors item

Daarnaast is het door de beperkte productie, er worden slechts twintig exemplaren van gemaakt, een echte limited edition. Zeg maar gerust een collectors item. Zit je een beetje goed in je slappe was of draai jij je hand niet om voor een paar duizend euro meer of minder, surf dan hier naar toe. Op die website kun je jouw nieuwe bakfiets bestellen. Heb wel een beetje geduld, de levertijd bedraagt ongeveer 8 tot 12 weken.

Is de e-Cargo je toch wat te duur of heb je geen behoefte aan een bakfiets? Dan past deze sportieve, doch stijlvolle e-bike misschien beter bij je.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

WANT

Reageer op artikel:
Deze elektrische bakfiets is de ultieme e-bike voor mannen met kinderen
Sluiten