5 stijlvolle denim shirts voor de man die het hebben kan

Een stijlvol denim shirt is een kledingstuk gemaakt voor elke man. We zijn er dan ook gek op. Makkelijk te combineren, stoer en tegelijkertijd uitblinkend in zijn eenvoud. Als je een echte topper te pakken hebt, dan is het shirt zelfs geschikt voor zowel casual als ietwat nettere gelegenheden. Kortom: een item dat niet mag ontbreken in jouw garderobe. 

We geven persoonlijk de voorkeur aan blauw gewassen denimoverhemden omdat ze zachter zijn en beter te combineren zijn met chino’s en (als je het per se wilt) jeans. Hoewel aanvaardbaar, is double denim (ook wel een Canadese smoking genoemd) lastig om goed te stylen. Mocht je dit nou helemaal jouw dingetje vinden, probeer dan een donkere, bijna zwarte spijkerbroek te matchen met een lichter gewassen denimoverhemd. Als het shirt en jeans qua kleur overeenkomen, ben je te ver gegaan.

In deze selectie van vijf denimshirts vind je ze van goedkoop tot duur en van licht tot donker, maar allemaal even stijlvol. Grote kans dat er wat tussenzit voor je.

ZARA

Een keurige variant die ook op de werkvloer uitstekend tot zijn recht komt. Voor die 30 euro een koopje.

denim shirt

NORSE PROJECTS

Als het goed is gaan er nu allerlei alarmbellen in jouw koppie af dat dit shirt gekocht moet worden. Dat gaat je 140 euro kosten.

denim shirt

LEVI’S MADE & CRAFTED

De washing van dit shirt is het best te omschrijven als heerlijk old-school. Een écht denimoverhemd en dat voor 120 euro. Wij zijn fan.

NUDIE JEANS

Selvage is populair als het om jeans gaat, maar die vlieger gaat ook op voor overhemden. Met 200 euro de duurste uit de lijst.

denim shirt

ALLSAINTS

Het meest edgy denim shirt wat je vandaag gaat zien. Met een lichte oversized fit en dropped shoulders ideaal als je de rock en een beetje roll kant op wilt gaan. Mag dat kosten? 135 euro.

denim shirt

Meer denim?

Het shirt is in de pocket, maar een fijn paar jeans mag niet ontbreken. Laat het nu net zo zijn dat we laatst nog wat jeans voor je hebben uitgezocht op AliExpress.

Reageer op artikel:
5 stijlvolle denim shirts voor de man die het hebben kan
Sluiten