5 fashion items om de look van Joaquin Phoenix als Joker te creëeren

Dat Joker lovende recensies scoort en records breekt, weten we. Goed acteerwerk, mooi verhaal. Maar nu richten we ons even op de stijl van Joker. Want die eindlook van Joaquin Phoenix is subliem.

De stijl van Joaquin Phoenix Joker

Het portret van Arthur Fleck en de transformatie tot Joker is subliem. Een timepiece noemen we dat. Even briljant uitgevoerd is de look van Joaquin Phoenix als Joker. Met een paar stijlvolle fashion-items hebben we deze gecreëerd; van een Suitsupply-pak tot spectator shoes van Curvento.

Shop de stijl van Joaquin Phoenix als Joker_ pak, vestje, shirt en schoenen (1)
Bron: Warner Bros. Pictures

Bordeauxrood pak van Suitsupply…

Voor het rode pak kwamen we na een uitgebreide zoektocht terecht bij het Havana Dark Red Suit van Suitsupply. Tailored fit, 100 procent wol, natuurlijke schouderlijn. Zoals altijd bij Suitsupply is dit fijn gesneden pak betaalbaar. Je koopt het voor 379 euro.

stijl, outfit, joker, joaquin phoenix, pak
Bron: Suitsupply

…of Maison Margiela

Een fashionable alternatief is dit bordeauxrode pak van Maison Margiela, dat je koopt voor 1.926 euro. Koop er voor een persoonlijke twist direct die okergele wollen trui bij. Een goedkope variant in de stijl van Joker is het bordeaux rode pak van OppoSuits, dat je voor 75 euro koopt.

stijl, outfit, joker, joaquin phoenix, pak
Bron: Maison Margiela

Schoenen: spectator shoes

De schoenen van Joker onder zijn pak draagt zijn perfect. Mocht je dit soort schoenen willen kopen, zoek dan op spectator shoes. Dan vind je nette schoenen die bestaan uit verschillende kleuren en materialen. Het model van Joker combineert donkerbruin gladleer met lichtbruin suède.

stijl, outfit, joker, joaquin phoenix, pak, spectator shoes
Bron: Curvento

De bovenstaande ‘Hand Crafted Wing Tip Bespoke Spectator Shoes FWS-463’ van Curvento komen dicht in de buurt van de schoenen die Joaquin Phoenix draagt in de film. Deze kosten je omgerekend 143 euro. Maar online vind je ze in alle soorten en maten, van excentriek tot stijlvol.

Okergeel vestje van Magee

Het okergele vestje match subliem bij het bordeaux rode pak en turquoise shirt van Joker. Met de Yellow Moleskin Waistcoat van Magee zit je wat dat betreft goed. Niet knallend geel, wel ondersteunend. Zoals het hoort bij een vestje. Prijs: 110 euro.

stijl, outfit, joker, joaquin phoenix, pak, vestje
Bron: Magee

Turquoise shirt van Ralph Lauren of AlieExpress

Een turquoise shirt met bubbels. We kunnen je vertellen: die ga je niet vinden bij de gemiddelde herenmodezaak. Wel op AliExpress. En dan heb je ook direct een kopie uit de film. Verwacht niet al te veel kwaliteit of pasvorm, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de items hierboven. Hou je niet van de bubbelprint, check dan bijvoorbeeld dit turquoise shirt van Ralph Lauren.

stijl, outfit, joker, joaquin phoenix, pak
Bron: AlieExpress

Belangrijk: witte sokken

Als je voor de look van Joker gaat, ontkom je niet aan witte sokken. Geen sportsokken, maar herensokken. Zelf halen we die altijd bij Uniqlo voor 2,90 euro.

stijl, outfit, joker, joaquin phoenix, witte sokken, uniqlo
Bron: Uniqlo

Het complete outfit voor een feestje

Over AliExpress gesproken: daar vind je ook een compleet kostuum dat is gebaseerd op de look van Joaquin Phoenix als Joker. Alleen leuk voor carnaval of een ander feestje, want qua pasvorm en kwaliteit hoef je niets te verwachten. Je koopt het in ieder geval voor een prikkie.

Reageer op artikel:
5 fashion items om de look van Joaquin Phoenix als Joker te creëeren
Sluiten