Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 2 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Brute eerste trailer voor Stephen King-serie The Stand

Het aantal op het werk van Stephen King gebaseerde films en series is ondertussen amper bij te houden. De geliefde horror-auteur heeft dan ook een oeuvre waar je U tegen zegt, waarbij zelfs de kortste verhalen gretig door televisienetwerken worden aangegrepen om een nieuwe serie te starten.

The Stand is een uitzondering op die regel. De Amerikaanse zender CBS gaat namelijk een van de beroemdste en grootste boeken van Stephen King omtoveren tot een serie. Het boek uit 1978 werd in 1994 al geadapteerd als een film en miniserie, die anno 2020 enorm gedateerd overkomen.

The Stand: meesterwerk van Stephen King

Tijd voor een nieuwe versie dus, en hoe! CBS heeft een sterrencast van jewelste ingeschakeld voor het project: onder andere Whoopi Goldberg, Alexander Skarsgård, Odessa Young, James Marsden, Amber Heard, Owen Teague en Nat Wolff spelen een rol in de post-apocalyptische serie.

The Stand speelt zich af in een post-apocalyptische wereld waar een virus bijna iedereen op onze planeet heeft gedood. Het kleine groepjes overlevenden is opgedeeld in twee kampen. Eentje geleid door de 108-jaar oude Mother Abagail (Whoopi Goldberg) en de ander geleid door The Dark Man (Alexander Skarsgård). Je raadt het al: beide kampen komen lijnrecht tegenover elkaar te staan.

Griezelig relevant

“Tijdens de twee jaar die we besteedden aan het maken van The Stand, voelden we allemaal de grote verantwoordelijkheid die hoort bij het adapteren van het meest geliefde werk van een van ‘s werelds meest geliefde vertellers. Maar niemand van ons had kunnen vermoeden dat Stephen King’s 40 jaar oude meesterwerk over een wereldwijde pandemie zo griezelig relevant zou worden, ”aldus Benjamin Cavell, showrunner en uitvoerend producent. “We zijn vereerd om dit grootse, epische verhaal te vertellen, inclusief een nieuwe coda die Stephen King al decennia lang wilde toevoegen. We zijn zo trots op deze show en zijn poging om betekenis en hoop te vinden in de meest onzekere tijden. We kunnen niet wachten om het met de wereld te delen. ”

The Stand is inderdaad dit jaar griezelig relevant, gezien de huidige pandemie. De gloednieuwe serie gaat vanaf 17 december in Amerika van start op CBS. Nu het slechte nieuws: over een Nederlandse release is tot op heden helaas nog niks bekendgemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Brute eerste trailer voor Stephen King-serie The Stand
Sluiten