Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 7 dec 2020

Lightsaber Obi-Wan Kenobi levert recordbedrag op tijdens veiling

Fans hebben voor tonnen aan iconische Star Wars-props gekocht tijdens een veiling. Waaronder de lightsaber van Obi-Wan Kenobi.

Ondanks de controversiële recente filmtrilogie is de hype rondom Star Wars op dit moment enorm. Dat heeft Disney vrijwel uitsluitend te danken aan de hitserie The Mandalorian.

Star Wars: een en al hype

Het is een franchise die al decennia lang in allerlei vormen fans bereikt. Films, games, series, boeken en comics. Fans kunnen zelfs peperdure replica’s van bijvoorbeeld lightsabers uit de Star Wars-films aanschaffen.

Er zijn hele communities die in hun vrije tijd zo accuraat mogelijk de wapens proberen na te bootsen. Het alternatief? De real deal aanschaffen.

Lightsaber van Obi-Wan

Dat is precies wat een vermogende fan afgelopen week heeft gedaan tijdens een veilig. Afgelopen dinsdag en woensdag werden er namelijk meer dan 900 props uit iconische films en series geveild.

Waaronder een aantal felbegeerde voorwerpen uit de Star Wars-films. Het hoogtepunt? De blauwe lightsaber die Obi-Wan Kenobi in Revenge of the Sith gebruikte, de film die in 2005 uitkwam.

Een diehard fan heeft daar maar liefst 120.000 pond voor neergelegd, omgerekend 131.460 euro. Voor diezelfde prijs werd ook uiteindelijk een R2-S8 geveild.

Lightsaber Obi-Wan Kenobi levert recordbedrag op tijdens veiling
De geveilde lightsaber (Bron: Prop Store)

Droid en Stormtrooper Blaster

Dat is een droid uit Solo: A Star Wars Story, de Han Solo-film uit 2018. Het gaat om een neef van R2-D2 van volledige grootte die ook nog eens op afstand bestuurbaar is en oplicht. Het ideale speeltje, maar ook peperduur dus.

Daar bleef het niet bij. Voor omgerekend 85.480 euro wist een verzamelaar ook een Stormtrooper Blaster te bemachtigen, een wapen dat gebruikt werd in Star Wars: Return of the Jedi in 1983.

Lightsaber Obi-Wan Kenobi levert recordbedrag op tijdens veiling
De geveilde droid (Bron: Prop Store)

Die zien we nooit meer terug

Stephen Lane, CEO van Prop Store, die de veiling leidde, zei: “Na een onzeker en onvoorspelbaar jaar zijn we absoluut enthousiast over de resultaten van onze zevende jaarlijkse Live Auction. Het is duidelijk dat de liefde voor de klassieke films niet is afgenomen en we zagen op beide dagen spectaculaire resultaten.”

En de collectors items zelf? Die zien we waarschijnlijk nooit meer terug. Anonieme verzamelaars zullen er ongetwijfeld de komende decennia van blijven genieten in hun privé-collectie, om ze wellicht ooit weer voor een explosief bedrag van de hand te doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Daily Record

Reageer op artikel:
Lightsaber Obi-Wan Kenobi levert recordbedrag op tijdens veiling
Sluiten