Alrik de Jong
Alrik de Jong Life 24 dec 2020

Star Wars-icoon: Trump jat met US Space Force alles uit SciFi-films

Star Wars-icoon Mark Hamill, natuurlijk bekend door zijn rol als Luke Skywalker, veegt de vloer aan met de US Space Force. Hij claimt dat Donald Trump de volledige branding heeft gestolen uit SciFi-films, zoals Guardians of the Galaxy en Star Strek.

Op 18 juni 2018 ondertekende president Donald Trump het Space Policy Directive-3, waarin besloten werd tot de oprichting van de US Space Force. Dit is een nieuw onderdeel van de Amerikaanse strijdkrachten, dat verantwoordelijk is voor de oorlogsvoering in de ruimte. Afgelopen week onthulde vice-president Mike Pence ook nog eens dat de troepen officieel ‘Guardians’ komen te heten. Guardians of the Galaxy-regisseur James Gunn reageerde, met een knipoog naar de vele rechtszaken van de president, of dit aan te klagen valt. Waarop ook Mark Hamill in de digitale pen klom.

US Space Force vs. Star Trek

Maar eerst gaan we even terug naar januari dit jaar, toen Donald Trump het nieuwe logo van de US Space Force onthulde. Of de president zelf achter de ontwerptafel zat, is niet duidelijk. Het was in ieder geval niet iemand die overliep van creativiteit. Zie hieronder de vergelijking met Star Strek.

Star Trek en Guardians of the Galaxy voor de US Space Force gebruiken gaat al ver, maar van de force uit Star Wars blijf je af.

Star Wars-icoon Mark Hamill: ‘Aanklagen!’

“Dus ze pakken de ‘Guardians’ uit jouw films, gebruiken de ‘Force’ uit Star Wars en hebben het lef om het logo van Star Trek te stelen. Laten we een gezamenlijke rechtszaak aanspannen en deze verraderlijke klootzakken echt pakken! #MayTheDorksBeWithYou”, aldus Mark Hamill, uiteraard ook met een knipoog richting het Twitter-gedrag van Donald Trump.

Mocht je jezelf afvragen wat Amerika met een legereenheid in de ruimte moet: lees hier meer over de US Space Force.

😂 Check ook deze briljante serie van de makers van South Park, met Dondald ‘deepfake’ Trump!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Star Wars-icoon: Trump jat met US Space Force alles uit SciFi-films
Sluiten