Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 6 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Komt nieuwe Star Wars trilogie in handen van Marvel-helden?

De grote zwakke plek van Star Wars is dat de films telkens weer hetzelfde doen, terwijl het universum van George Lucas zich juist uitstekend leent voor diversiteit en afwisseling.

Star Wars x Game of Thrones

The Force Awakens en The Last Jedi waren zeker vermakelijk, maar het hele Skywalker-verhaal kennen we nu wel. Na de huidige trilogie gaat Disney daarom dan ook eindelijk die saga loslaten.

Fans waren blij toen aangekondigd werd dat de showrunners van Game of Thrones een Star Wars filmtrilogie zouden gaan maken. Sterker nog, geruchten deden de ronde dat ze ver terug in de tijd wilden gaan duiken, naar de oorsprong van de Jedi.

Die potentiële duik in de rijke geschiedenis van het Star Wars universum staat nu echter weer op losse schroeven. Beide heren zijn uit de deal gestapt, en gaan zich volledig focussen op hun samenwerking met Netflix, ondanks het feit dat de releasedatum voor de eerste film al in de agenda stond.

Disney is weer terug bij af. Waar het bedrijf bij Marvel precies weet waar het verhaal de komende tien jaar heen moet gaan, heeft de Grote Muis naar verluidt bij Star Wars nog geen idee. Het kan dus nog alle kanten op gaan. Een ding is wel duidelijk: Disney CEO Bob Iger wil niet te snel gaan. De CEO heeft zijn lesje dus wel geleerd.

The Gray ManCinemaCon - 2019 Big Screen Achievement Awards - Inside
Joe en Anthony Russo Bron: VALERIE MACON / AFP (Afbeelding: VALERIE MACON / AFP)

De Russo broers

Achter de schermen wordt op dit moment bekokstoofd hoe de komende Star Wars films eruit gaan zien, en misschien nog wel belangrijker: wie ze gaan maken. Daarbij noemen meerdere betrouwbare bronnen twee bekende namen: Joe en Anthony Russo.

Zij zijn op dit moment naar verluidt de favorieten in het rijtje met opties. Dat zou betekenen dat de Russo broers de regie over zouden nemen van de trilogie van de Game of Thrones showrunners. Ondertussen werkt The Last Jedi regisseur Rian Johnson ook aan zijn eigen film.

Na het succes van The Winter Soldier, Civil War, Infinity War en Endgame is het niet zo gek dat Disney de Russo broers overweegt. Hun films zijn niet alleen consistent een commercieel succes, maar werden ook goed ontvangen door zowel fans als critici.

Het Disney gevaar

Het is dus vooral een veilige optie voor Disney. Maar is het ook de juiste optie op de lange termijn? Hiermee lijkt precies te gebeuren waar fans bang voor waren toen bekend werd dat de Grote Muis Lucasfilm over zou gaan nemen: Disney die dezelfde formule toepast op al zij franchises. We willen niet nog een Marvel Cinematic Universe, we willen Star Wars.

Maar goed, hopelijk weten de Russo broers de franchise eer aan te doen met een verrassende benadering. Voorlopig blijft het een kwestie van afwachten, tot we meer weten. Wordt vervolgd!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Komt nieuwe Star Wars trilogie in handen van Marvel-helden?
Sluiten