Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 27 aug 2019
Leestijd: 5 minuten

9 belangrijke details in de ‘Star Wars: The Rise of Skywalker’ trailer

Het is je natuurlijk niet ontgaan dat de trailer van Star Wars: The Rise of Skywalker is gedeeld. Maar heb je ook op de details gelet? Een paar interessante feiten uit Episode IX op een rij.

Details in de ‘Star Wars: The Rise of Skywalker’ trailer

Mocht je nog niet genoeg nostalgische gevoelens hebben, dan krijg je die wel op het begin van de trailer van Star Wars: The Rise of Skywalker. Deze begint met oude beelden uit de voorgaande films. Vervolgens springen de filmmakers via Rey naar het heden. Heerlijke trailer met veel interessante details om over na te denken. De meest interessante ‘clues’ op een rij.

Star Wars: The Rise Of Skywalker | D23 Special Look

The story of a generation comes to an end. Watch the D23 Special Look for Star Wars: #TheRiseofSkywalker. See the film in theaters on December 20.

Het rode lintje van Rey

rey, star wars, rise of skywalker, trailer, details, lintje, ribbon
Bron: Disney

Op de rode en dubbele lightsaber van Rey komen we zo terug, maar wat wil regisseur J.J. Abrams in hemelsnaam met dat rode lintje vertellen? Met het rode lintje in haar handen vangt ze een blauwe lightsaber. Of dit detail belangrijk is voor de film, is moeilijk te zeggen. Slashgear heeft echter een theorie dat het een marketingtruc is van Disney om mensen te vertellen dat je Star Wars: Galaxy’s Edge in Disneyland moet bezoeken om het te snappen. In dat themapark binnen Disneyland vind je een boom met dezelfde rode lintjes.

The Black Spier on Twitter

I was unsure if the local Batuuans would scrub their sacred Wishing Tree of offworlder’s wishes each night, but as of this morning my wish still hangs…. and so does Rey’s:

Andere bronnen beweren dat het rode lintje, als een soort zwarte band in het judo, duidt op beheersing van alle vormen van lightsaber-gevechten. Een drager van een rode sjerp zou zich bewust zijn van alle aanvallen, combinaties en verdedigingstechnieken. Ook over instinctieve strategische vaardigheden, extreme snelheid en kracht en buitengewone vaardigheden in het ontwijken van onverwachte aanvallen. Alleen een Paladin zou hoger aangeschreven zijn.

Pinses Leia is terug

prinses leia, star wars, rise of skywalker, trailer, details
Bron: Disney

In principe is het geen verrassing dat we Carrie Fisher ook in Star Wars: The Rise of Skywalker weer zien als Prinses Leia, omdat het personage in de Episode XIII niet overleed. Carrie Fisher zelf is wel overleden, al voor de opnames van episode IX. Het is interessant om te zien hoe ze dit aanpakken. Middels CGI plakken ze haar gezicht en stem op een andere actrice. Niet alleen uit de trailer, maar ook uit de woorden van J.J. Abrams blijkt dat Prinses Leia een sleutelrol heeft. “We kunnen niet over deze film praten zonder over Carrie te praten”, aldus regisseur in een statement. “Leia staat aan het hart van dit verhaal, we konden de negen Star Wars-films niet zonder haar maken. Ook in het laatste deel kon ze niet ontbreken.”

Oude Star Wars-beelden zorgvuldig gekozen

star wars, rise of skywalker, trailer, details
Bron: Disney

De trailer begint met oude beelden uit de voorgaande Star Wars-films en die zijn natuurlijk niet zo maar gekozen. Na 52 seconden zie je Anakin en Padme, de ouders van Luke en Leia en de grootouders van Kylo Ren. Ze stonden aan de basis van de Skywalker-clan. Op dat moment hoor je de stem van Luke Skywalker zeggen: “Er leven duizend generaties in jou. Maar dit is jouw gevecht”. Vervolgens zie je het eerste nieuwe beeld van Rey, in gevecht met Kylo Ren. Als Luke Skywalker tegen Rey spreekt, wat het geval lijkt, zou dit kunnen duiden op een band met de Skywalkers. Dit zou ook de titelnaam verklaren.

C3PO heeft rode ogen

c3po, star wars, rise of skywalker, trailer, details
Bron: Disney

Een van de meest schokkende momenten uit de trailer is dat de hoffelijke robot C3PO rode ogen heeft. Verder is er geen context. Wat is hier aan de hand? Gaan robots ook al naar de dark side?

Waar is R2-D2?

star wars, rise of skywalker, trailer, details
Bron: Disney Bron: Disney

In de Star Wars: The Rise of Skywalker trailer is R2-D2 de grote afwezige. De robot heeft in iedere film een sleutelrol en is nu natuurlijk niet ineens verdwenen. Het lijkt erop dat zijn afwezigheid cruciaal is voor de verhaallijn.

Aki-Aki op planeet Pasaana

star wars, rise of skywalker, trailer, details (1)
Bron: Disney

In de trailer van Star Wars: The Rise of Skywalker bezoeken Rey en consorten de woestijnplaneet Pasaana, waar ze de bewoners Aki-Aki ontmoeten. Onthoud de naam van deze wezens, want die gaan vermoedelijk een grote rol spelen. Op wat voor manier is nog niet bekend.

Dark side Rey

rey, palpatine, star wars, rise of skywalker, trailer, details
Bron: Disney

Na een gevecht met Kylo Ren zien we ineens een andere Rey, zeg maar gerust een ‘dark side Rey’. Dat straalt van haar gezicht af, maar ineens heeft ze ook een double bladed lightsaber. Juist, precies de lightsaber van Darth Maul, de krachtige Sith die je kent uit Star Wars Episode I: The Phantom Menace. Je ziet Darth Maul ook op het begin van de trailer en dat is natuurlijk geen toeval. Gaat Rey volledig of tijdelijk naar de dark side in Star Wars: The Rise of Skywalker? Is het een droom? Of een kloon? “Your journey nears its end”, hoor je Sheev Palpatine (Darth Sidious) zeggen. Hemeltje lief, wat roept dit toch een vragen op.

Palpatine: je hoort hem wel, maar ziet hem niet

Star Wars on Twitter

Check out the new poster for Star Wars: #TheRiseOfSkywalker that debuted at #D23Expo. See the film in theaters December 20.

Zoals gezegd hoor je duidelijk de stem van Sheev Palpatine (Darth Sidious). Eerder werd al bekend dat de Sithmeester een prominente rol speelt, maar in de trailers zagen we hem nog niet en op de poster alleen in een geanimeerde versie. Vermoedelijk komt hij in Star Wars: The Rise of Skywalker dan ook terug in een andere vorm. Veel fans weten het zeker: die vrouw met de double blade lightsaber is niet Rey, maar Palpatine. CPO3 met rode ogen? Palpatine. Voor de duidelijkheid: dit zijn speculaties.

TiltedNation on Twitter

starwarstheriseofskywalker spotlighted Dark Rey… But no one is talking about evil C3PO?! And Dark Rey is probs a vision or cloned enemy (how Luke fought himself in the cave). What do you guys think? And don’t forget that Palpatine is back! *secretly excited.*

Einde van de Skywalker-saga

star wars, rise of skywalker, trailer, details
Bron: Disney

Veel speculaties, maar wat een feit lijkt is dat Star Wars: The Rise of Skywalker het einde gaat vormen van de Skywalker-saga. Zoveel wordt wel duidelijk uit de trailer. ‘The story of a generation comes to an end.’ We kunnen niet wachten tot 18 december 2019, wanneer de film in de Nederlandse bioscopen verschijnt.

? Check hier de trailer van Star Wars-serie The Mandalorian

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
9 belangrijke details in de ‘Star Wars: The Rise of Skywalker’ trailer
Sluiten