Star Wars: The Rise of Skywalker wordt kortere film dan verwacht

De geruchtenmolen rondom Star Wars: The Rise of Skywalker is al maanden op hol geslagen. Het is niet voor niets het slotstuk van decennia aan films over de Skywalkers. Tussen alle leaks, bronnen en speculatie zitten genoeg details die kloppen, maar soms wordt de plank ook volledig misgeslagen.

Star Wars: The Rise of Skywalker

Dat is blijkbaar ook gebeurt met een belangrijk aspect van elke film: de zogenaamde speelduur, runtime in het Engels. Oftewel, hoe lang duurt The Rise of Skywalker? Afgelopen oktober deed het gerucht de ronde dat het de langste Star Wars film ooit zou gaan worden.

De film verscheen toen even op de website van AMC Theaters, een grote Amerikaanse bioscoopketen. Daar werd vermeld dat Star Wars: The Rise of Skywalker 155 duurt. Ter vergelijking: The Force Awakens duurde 152 minuten, waarmee het de langste film in de franchise zou gaan worden/

Pas afgelopen zondag is de film echter afgerond, zo heeft J.J Abrams bevestigd. Disney koos aanvankelijk voor een andere regisseur, maar besloot later toch de regisseur van The Force Awakens in te schakelen. J.J. Abrams dus. Daardoor moest de regisseur haasten om de film op tijd af te krijgen.

Definitieve speelduur

Tevens is daardoor nu pas de definitieve runtime bekend: 141 minuten. Dat bevestigde Abrams tijdens een interview op de Amerikaanse radio. Daarmee zou The Force Awakens de langste Star Wars film ooit blijven. Sterker nog, dan is The Rise of Skywalker zelfs een minuut korter dan Episode II – Attack of the Clones. The Last Jedi duurde 152 minuten.

Ach, liever een ijzersterke kortere film dan een opgerekt spektakelstuk dat maar niet een punt weet te maken. De lat ligt in ieder geval hoog genoeg, want J.J. Abrams krijgt de eer om meer dan veertig jaar aan Star Wars films af te sluiten. Wat namelijk na The Rise of Skywalker gaat gebeuren, zal niks met de Skywalker-familie te maken hebben.

Welke kant de franchise dan wel op zal gaan, ligt in de handen van dit geheime team.

Fan van The Mandalorian? ⚡️Check dan ons lijstje met vijf bijzondere Star Wars personages die hun eigen Disney+ serie verdienen.

GT

Reageer op artikel:
Star Wars: The Rise of Skywalker wordt kortere film dan verwacht
Sluiten