Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 23 okt 2019

Star Wars: The Rise of Skywalker verbrijzelt nu al records

Star Wars: The Last Jedi werd op zijn zachtst gezegd niet unaniem geprezen door de fans. Combineer dat met de tegenvallende bioscoopcijfers van de Han Solo film en er wordt steeds vaker gespeculeerd dat het grote publiek Star Wars-moe is.

Star Wars: The Rise of Skywalker

Sterker nog, dat denken ze bij Disney zelf ook, zo schreven we deze week nog. Toch hoeven we ons geen zorgen te maken om The Rise of Skywalker, de grote afsluiter van de Skywalker saga.

Afgelopen maandag begon de ticketverkoop, tegelijkertijd met de lancering van een spectaculaire nieuwe trailer. De eerste cijfers spreken boekdelen: The Rise of Skywalker is nu al records aan het verbreken, twee maanden voor de release.

Nieuw record

In de eerste 24 uur heeft de Star Wars film in Amerika meer tickets verkocht dan welke andere film uit de franchise dan ook. Sterker nog, enkel Avengers: Endgame wist meer tickets te verkopen in de eerste 24 uur. De eerste twaalf uur ging Star Wars: The Rise of Skywalker zelfs aan kop.

Star Wars: Rise of Skywalker
Bron: Lucasfilm / Disney Bron: Lucasfilm / Disney

Dit zegt nog lang niet alles en de data is enkel afkomstig van één grote Amerikaanse ticketboer (Atom), maar Lucasfilm en Disney zijn in ieder geval sterk van start gegaan. Of je nou The Last Jedi goed vond of niet, je kunt er niet omheen dat in december vele decennia aan filmgeschiedenis afgesloten gaan worden.

Ter vergelijking: de eerste 24 uur werden er 2.5 keer zoveel tickets verkocht als voor The Last Jedi. Ook weten we eindelijk hoe lang de film gaat duren: 155 minuten, drie minuten langer dan het vorige deel.

Zes eindes

Geruchten dat Disney zes eindes aan het testen is doen een beetje af aan het idee van een verhaal dat al decennia in the making is en nu op een kloppende manier wordt afgesloten, maar dat mag de pret niet drukken. Hopelijk weet J.J. Abrams op een waarde manier de Skywalker saga af te ronden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Star Wars: The Rise of Skywalker verbrijzelt nu al records
Sluiten