Star Wars: The Rise of Skywalker gaat de langste Star Wars film ooit worden

Op woensdag 18 december komt er een einde aan de derde Star Wars trilogie. Vanaf die dag draait The Rise of Skywalker in de bioscoop en gaan we voor de laatste keer kijken naar een verhaal in de Skywalker-saga. Daar moet je wel goed voor gaan zitten, want het negende deel gaat de langste Star Wars film ooit worden.

Hoewel Disney het nog niet wil bevestigen, lijkt het erop dat Star Wars: The Rise of Skywalker 2 uur en 35 minuten gaat duren. Verschillende bioscopen, waaronder AMC Theatres, hebben namelijk op hun website staan hoe lang een film duurt. Sinds deze week kun je kaartjes bestellen voor Star Wars: The Rise of Skywalker en staat dus ook de speelduur van die film online.

Niet zo lang als Avengers: Endgame

2 uur en 35 minuten is een record voor een Star Wars film. The Rise of Skywalker verslaat daarmee zijn voorganger uit 2017: The Last Jedi. Het verschil is overigens wel echt minimaal. Het achtste deel in de Star Wars filmreeks duurde met een speelduur van 2 uur een 32 minuten namelijk slechts drie minuten korter. Dat ga je dus niet merken.

Star Wars: The Rise of Skywalker | Final Trailer

The saga will end, the story lives forever. Watch the final trailer for #StarWars: #TheRiseOfSkywalker in theaters December 20. Get your tickets now: Fandango.com/TheRiseOfSkywalker

Star Wars: The Rise of Skywalker gaat dan ook niet meestrijden om de titel: langste film van het jaar. Bij lange na niet, want het slotstuk duurt namelijk bijna een half uur minder lang dan Avengers: Endgame. Toch gaat ook die film waarschijnlijk niet aan de haal met het 2019 record. Mocht er een prijs zijn voor langste film, dan zou deze naar Netflix gaan. De streamingdienst komt op 1 november met The Irishman en die film gaat pas echt een lange zit worden. Hoe lang precies? Dat lees je hier.

Star Wars: The Rise of Skywalker verbreekt nog een record

Het huidige record van Avengers: Endgame gaat door Star Wars: The Rise of Skywalker dus niet verbroken worden, maar op nog belangrijker gebied staat Episode 9 wel bovenaan. The Rise of Skywalker heeft namelijk in de eerste 24 uur meer tickets verkocht dan alle andere films die dit jaar zijn verschenen. Zelfs Avengers: Endgame zag in de eerste dag niet zoveel kaartjes over de toonbank vliegen. Nu maar hopen dat Star Wars: The Rise of Skywalker een waardige afsluiter van de serie gaat worden.

Cnet

Reageer op artikel:
Star Wars: The Rise of Skywalker gaat de langste Star Wars film ooit worden
Sluiten