Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 18 dec 2020

Meer The Mandalorian! Disney+ komt met kerstcadeau voor fans

Disney+ heeft op eerste kerstdag een mooie verrassing voor fans van Star Wars-serie The Mandalorian: een uniek kijkje achter de schermen!

Vorige week gaf Disney ons een voorproefje op de toekomst. Een toekomst waarin praktisch elke week een nieuwe Star Wars-aflevering op Disney+ te zien is. Helaas gaat dat nog even duren, en moeten we het voorlopig alleen met The Mandalorian doen.

Disney Gallery: The Mandalorian

De Star Wars-serie over Din Djarin en Grogu komt vandaag tot een einde. Althans, het tweede seizoen. De weken zij voorbij gevlogen, en vanavond krijgen we de finale te zien. Pedro Pascal’s Mando komt waarschijnlijk tegenover Giancarlo Esposito’s Moff Gideon te staan, met Baby Yoda als de grote prijs waar beide mannen het op gemunt hebben.

En dan? Dan is het technisch gezien nog niet helemaal voorbij met The Mandalorian voor dit jaar. Op eerste kerstdag kun je namelijk op Disney+ een intrigerend kijkje achter de schermen nemen. Vanaf die dag is namelijk een making of-documentaire van een uur te streamen. Showrunners Jon Favreau en Dave Filoni nemen je daarin mee achter de schermen tijdens de productie van The Mandalorian seizoen twee.

Dat is prachtig nieuws, maar voor diehard fans tegelijkertijd ook een kleine teleurstelling. Disney Gallery: The Mandalorian is een serie van acht afleveringen van elk een half uur waarin terug werd geblikt op het eerste seizoen van de Star Wars-serie. Vier uur aan gesprekken met de crew, acteurs en fascinerende beelden van achter de schermen.

Kleine tegenvaller

Fans hoopten eigenlijk op een vergelijkbare serie voor het tweede seizoen, maar dit keer moeten we het dus slechts met één uur aan materiaal doen. Maar goed, het is überhaupt al top dat Disney+, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Netflix, zoveel extraatjes van series en films uitbrengt. Zo kun je onder het tabje ‘extra’s’ bij menig film en serie geschrapte scènes, intervieuws en andere extraatjes vinden. Echt een dikke plus van Disney+ (heh).

“In deze nieuwe aflevering van “Disney Gallery: The Mandalorian” bieden filmmakers en de cast ongekende toegang tot de beslissingen en innovaties achter de verhalen die in het tweede seizoen van de met een Emmy Award bekroonde serie verteld werden. Met meeslepende opnames van op de set die kijkers midden in het filmproces plaatsen, en zeldzame inzichten van de cast en crew, verkent deze speciale documentaire de productie van alle acht afleveringen van seizoen twee – van vroege concept-art tot de baanbrekende technologie die werd geïntroduceerd in de serie.”

Aanrader

Nog niet bekend met Disney Gallery: The Mandalorian? Check dan hieronder de trailer voor het eerste seizoen. Sowieso een aanrader als je ook zo van The Mandalorian hebt genoten:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meer The Mandalorian! Disney+ komt met kerstcadeau voor fans
Sluiten