Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 25 feb 2020
Leestijd: 3 minuten

The High Republic: Lucasfilm onthult de epische toekomst van Star Wars

Na maanden aan teasers heeft Lucasfilm eindelijk ‘Project Luminous’ uit de doeken gedaan. Maak kennis met Star Wars: The High Republic, een nieuwe verhaallijn die zich 200 jaar voor de prequel films afspeelt.

200 jaar voor een jonge Anakin Skywalker geboren werd, de Padawan die uiteindelijk Darth Vader werd. Het project beslaat verschillende boeken, comics en later (als we de geruchten moeten geloven) misschien zelfs films. Sterker nog: dit is het tijdperk waarin de mannen achter Game of Thrones aanvankelijk een trilogie zouden ontwikkelen.

Star Wars: The High Republic

Het historische Star Wars verhaal wordt al sinds 2014 intern bij Lucasfilm gepitcht, maar sinds vorig jaar is er eindelijk het groene licht gegeven. Vijf schrijvers en een creative director hebben van Lucasfilm president Kathleen Kennedy de toestemming gegeven om helemaal los te gaan en te experimenten.

Oftewel: niet de Skywalker Saga recyclen. Tijdens The High Republic is er een soort pax romana in het Star Wars universum. De Jedi dienen als een soort ridders van de ronde tafel. Een nieuwe bedreiging duikt op, de punk-apocalyptic Nihil.

Dat is echter pas het begin: doordat de Jedi als een soort ridders het universum beschermen kunnen schrijvers alle kanten op met hun verhalen. De eerste trailer voor het project toont Sith, dinosaurussen en jagers. De verhalen die in verschillende boeken en comics worden verteld hebben één overkoepelende premisse: “Waar worden de Jedi bang van?”

Boeken, comics….

De eerste concept art toont een frisse nieuwe look voor de Jedi en intrigerende vijanden. De Jedi zijn minder grauw en lijken eerder op nobele ridders uit fantasy-boeken, en de vijanden zijn een stuk diverser dan wat we van de films gewend zijn. Haast Mad Max-achtig.

Bron: Lucasfilm

Star Wars: The High Republic bestaat dus uit verschillende verhalen, die in verschillende fases worden verteld. Ze kunnen los van elkaar gelezen worden maar beslaan wel hetzelfde tijdperk, en er zal ongetwijfeld opgebouwd worden naar een overkoepelende climax.

De eerste golf aan boeken en comics bestaat uit:

  • Justina Ireland: A Test of Courage, een tienerboek
  • Cavan Scott: The High Republic, een Marvel comic
  • Claudia Gray: Into the Dark, een boek
  • Charles Soule: Light of The Jedi, een IDW boek

Light of the Jedi trapt het project af. Daarin wordt de grote ramp beschreven die de Jedi van Coruscant naar de Outer Rim brengt, om te dealen met de nasleep. Wat die ramp en nasleep precies inhouden, gaan we in augustus ontdekken.

Bron: Lucasfilm

… en films?

Tot die tijd zullen Lucasfilm en Disney nog veel meer titels voor The High Republic gaan onthullen. Tijdens de aankondiging werden de uitgeverijen Abrams, becker&mayer!, DK, Insight Editions, Titan Publishing, en Viz Media als voorbeelden genoemd.

Verder weten we nog vrij weinig, maar het is duidelijk dat Lucasfilm een ambitieus verhaal te vertellen heeft. Een event dat boeken, comics en andere media beslaat, en net zo canon is als de films zelf. Sterker nog, geruchten wijzen er van alle kanten op dat met deze boeken en comics de basis wordt gelegd voor de volgende reeks aan films en games. Naar verluidt staat er een game voor 2021 op de planning en een film voor 2022.

De genoemde auteurs hebben in ieder geval de skills om een degelijker verhaal neer te zetten dan de meest recente filmtrilogie. Alleen dat is al topnieuws voor diehard Star Wars fans, of er nou uiteindelijk films uit voortkomen of niet. Laat maar komen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
The High Republic: Lucasfilm onthult de epische toekomst van Star Wars
Sluiten