Star Wars: The Rise of Skywalker spoilers vermijden? Zo doe je dat!

Star Wars: The Rise of Skywalker, het laatste deel uit de Skywalker saga, verschijnt deze week in de bioscopen. Nu begrijpen we dat je misschien niet direct deze week in de bios kan zitten en dus alles behalve blij wordt van eventuele spoilers die voorbij komen fietsen. Daarom helpen we je een handje om ze te vermijden.

Spoilers zijn namelijk uiterst irritant en kunnen een film flink verpesten. Het verrassingseffect dat sommige scenes met zich meebrengen kan volledig verdwijnen wanneer je van te voren al weet wat er precies gaat gebeuren. En wat dat betreft is het internet een gevarenzone waar je, geheel terecht, ‘u’ tegen zegt. Daarom hebben wij een aantal tips op een rij gezet waardoor jij deze spoilers kan ontwijken als een baas.

Star Wars: The Rise of Skywalker spoilers vermijden met Chrome-extensies

Wanneer jij een gebruiker bent van Google Chrome, en die kans is best groot, dan zijn er een aantal geweldige Chrome-extensies te downloaden die je een handje helpen om spoilers te vermijden. In de afgelopen paar jaar hebben we dit soort tools aan het werk gezien en weten we wat ze doen. Zo had je in 2015 de extensie Star Wars Spoiler Blocker die spoilers omtrent Star Wars: The Force Awakens wist te blokkeren. Twee jaar later, ten tijde van de Star Wars: The Last Jedi, was de tool Force Block: the Star Wars spoiler blocker helemaal de shit. Kans dat er een soortgelijke tool, volledig gericht op The Rise of Skywalker, uitgebracht wordt is groot.

Door een slim algoritme en een whitelist, voor een mogelijk vals alarm, wisten deze tools alle content te blokkeren van The Force Awakens en The Last Jedi. Hierdoor ontkwam jij als trouwe fan aan alle mafklappers die het een goed idee vonden om de boel alvast te verpesten voor mensen die de film nog niet gezien hadden. Maar gezien het feit dat deze tools volledig gericht zijn op de voorgaande twee films, is de kans best groot dat dit voor The Rise of Skywalker niet opgaat.

Max Verstappen Formule 1
Bron: Spoiler Alert (screenshot: Manners)

Daarom raden wij je voor nu de tool Star Wars Spoiler Blocker (jawel, een andere extensie met dezelfde naam) aan. Deze extensie zoekt het internet grondig voor je door op Star Wars spoilers. Dat doet de tool zowel in je Facebook feed, je Facebook chat, wanneer Star Wars geschreven is met hoofdletters, wanneer er een naam van een personage wordt gebruikt en op alle sites waar een review van de film te vinden is. Deze tool is grondig en helpt je aan een vredig bestaan.

Wie liever voor een algemenere tool gaat, kan ook aan de haal gaan met Spoiler Alert. Bij deze extensie heb je zelf de touwtjes in handen. Het is mogelijk om een keyword in te vullen, dus bijvoorbeeld Star Wars: The Rise of Skywalker, en het programma doet de rest voor je. Alle content die maar voorzien is van jouw keyword, zal direct geblokkeerd worden. Misschien een beetje rigoureus, maar wel degelijke efficiënt.

Spoilers ontwijken op Facebook

Hoewel Star Wars Spoiler Blocker ook Facebook afstruint voor spoilers, is deze tool alleen te gebruiken in Google Chrome. Daarom is het slim om misschien een tool te zoeken die wat agressiever het werk doet. Wat dat betreft is F.B. Purity een hele goeie. Met deze extensie is het mogelijk om een keyword in te vullen, net als bij Spoiler Alert, die je liever niet voorbij ziet komen op Facebook. Een tool die te gebruiken is in Google Chrome, Firefox, Safari en andere browsers.

Door deze extensie te gebruiken krijg je aardig de touwtjes in handen. Het is namelijk mogelijk om zelf een aantal filteropties te selecteren, waardoor je zeker weet dat je niets tegenkomt. Van games tot aan stories en van berichten tot aan advertenties: deze tool zorgt ervoor dat alle Star Wars content compleet van Facebook verdwijnt. Vul termen in als Star Wars: The Rise of Skywalker, Star Wars episode 9, Skywalker, Ray en ga zo maar door.

Max Verstappen Esteban Ocon Formule 1
Bron: F.B. Purity (screenshot: Manners) Lars Baron

Wanneer je F.B. Purity gebruikt krijg je op Facebook te zien hoeveel items geblokkeerd worden door de extensie. Vervolgens kan je er voor kiezen om deze content alsnog te laten zien.

Star Wars: The Rise of Skywalker spoilers vermijden op je smartphone

De bovenstaande hulpmiddelen zijn uiterst goed te gebruiken wanneer je een browser gebruikt op je computer, maar negen van de tien keer struin je het internet af op je smartphone. Wat dat betreft is Twitter misschien nog wel je grootste vijand. Gelukkig is er een manier om spoilers op Twitter te verwijderen.

Wanneer je namelijk gebruik maakt van de TweetBot 4 app, is het mogelijk om bepaalde woorden uit je tijdlijn te filteren. Zet je Star Wars tussen die lijst, dan krijg jij geen content gepresenteerd over de film. Iets dat overigens ook werkt wanneer je TweetDeck op je computer gebruikt. Let er trouwens wel op dat je ook hashtags tussen deze lijst zet. #starwars en #riseofskywalker zullen veel gebruikt worden, dus zorg ervoor dat je deze niet vergeet.

Voor zover wij weten is er op dit moment nog geen goede manier om spoilers te vermijden op de mobiele versie van Facebook. Het is dus goed om deze app gewoon even links te laten liggen op je smartphone, totdat je de film gezien hebt.

Reageer op artikel:
Star Wars: The Rise of Skywalker spoilers vermijden? Zo doe je dat!
Sluiten