Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 17 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Fan eert Skywalker Saga met epische trailer voor alle Star Wars films

The Rise of Skywalker is gisteren in première gegaan. Daarmee is de nieuwe Star Wars filmtrilogie van Disney tot een einde gekomen. De eerste reacties zijn al binnen, die we voor je op een rijtje hebben gezet. Zonder spoilers natuurlijk!

The Rise of Skywalker en de Skywalkers

De film wordt geprezen om het hoge tempo, de bevredigende wijze waarop verhaallijnen samenkomen en de hoge mate van fanservice. Misschien net iets té veel fanservice, maar de meningen daarover verschillen. Morgen komen de eerste volledige reviews online, en kunnen de fans los gaan.

De film zal vast niet zo controversieel als The Last Jedi zijn, maar ongeacht de cijfers die J.J. Abrams gaat incasseren is het een belangrijk moment voor de franchise. Het is namelijk de grote climax van decennia aan films, 9 films over de Skywalker-familie.

Na deze trilogie, na The Rise of Skywalker dus, gaat Lucasfilm andere werelden en personages verkennen. Geen recyclen van oude verhalen en personages dus. Dat heeft Lucasfilm president Kathleen Kennedy meermaals beloofd. Disney moet nieuw terrein gaan verkennen.

Trailer als geheugenopfrisser en eerbetoon

Daarmee is The Rise of Skywalker definitief de afsluiter van de Skywalker saga die George Lucas in 1977 begon. Een achtbaanrit die meer dan veertig jaar beslaat, met vele hoogte- maar ook dieptepunten. Van de allereerste beelden van Luke die een lightsaber vasthoudt tot Jar-Jar Binks die mateloos blijft irriteren: het hoort er allemaal bij.

Een YouTuber genaamd Alec Siegel brengt alles op treffende wijze samen in een trailer. Niet enkel voor The Rise of Skywalker, maar voor de complete Skywalker saga. In iets meer dan 2 minuten vliegt hij door de drie trilogieën heen, met als resultaat een eerbetoon dat bovendien je geheugen nog even opfrist voor je deze week naar de bioscoop gaat. Prachtig.

?Check ook: Dit zijn de eerste reacties op Star Wars: The Rise of Skywalker

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Fan eert Skywalker Saga met epische trailer voor alle Star Wars films
Sluiten