Disney bevestigt: script nieuwe Star Wars film op eBay geveild

Het zou je maar gebeuren. Je scrolt door eBay, op zoek naar een mooie toevoeging aan je Star Wars-collectie, en opeens kom je een script tegen. Het script voor Star Wars: The Rise of Skywalker, het epische slotstuk van decennia aan Skywalker-films dat nog uit moet komen.

Star Wars: The Rise of Skywalker

Dat is geen pure fantasie, want het had echt kunnen gebeuren. J.J. Abrams, de regisseur van The Rise of Skywalker, bevestigde gisteren tijdens een interview met Good Morning America dat Disney bijna met een catastrofe te kampen had.

Weinig franchises worden beter beschermd dan Star Wars. De plannen worden angstvallig geheimgehouden, met speciale wapens die drones uit de lucht schieten tijdens het filmen en scripts die op speciaal papier worden geprint. Miljoenen worden besteed om te voorkomen dat de verhaallijnen lekken.

Abrams beschreef hoe er maar een handjevol scripts voor The Rise of Skywalker werden geprint, en ook nog eens op peperduur papier dat niet te kopiëren valt. Klein probleempje: een van de acteurs liet het script helaas onder zijn of haar bed liggen tijdens het filmen. De regisseur verklapte helaas niet wie.

Het script werd vervolgens ontdekt door een schoonmaker, die het waardevolle document weer aan iemand anders gaf. Uiteindelijk belandde het script op eBay, waar iedereen het via een veiling aan kon schaffen. Gelukkig kwam een medewerker van Disney de veiling tegen en kon er meteen ingegrepen worden.

Good Morning America on Twitter

@starwars launched 42 years ago. And 24 days from now, the final chapter will be revealed in theaters! We are THRILLED to have director @jjabrams with us this morning – and he’s sharing an EXCLUSIVE clip from #TheRiseOfSkywalker! https://t.co/gOfUTGWzpW

Film is helemaal af

Volgens Abrams kon Disney het script terughalen voor het werd verkocht. Oftewel, het is maar net goed gegaan, want anders had het einde van de grootste franchise ooit op straat gelegen.

In hetzelfde interview bevestigde de regisseur dat Star Wars: The Rise of Skywalker sinds afgelopen zondag helemaal af is. Inclusief de kleinste details. “Het is verbazingwekkend hoe erg fans op de kleinste details letten,” aldus Abrams. “Je doet er dan ook alles aan om ervoor te zorgen dat juist die details betekenis hebben en belangrijk zijn, omdat je weet dat iedereen als een gek erop in gaat zoomen.”

Fan van The Mandalorian? ⚡️Check dan ons lijstje met vijf bijzondere Star Wars personages die hun eigen Disney+ serie verdienen. Ken jij ze allemaal?

Reageer op artikel:
Disney bevestigt: script nieuwe Star Wars film op eBay geveild
Sluiten