De nieuwste cijfers Star Wars: The Rise of Skywalker zijn niet mals…

Star Wars: The Rise of Skywalker wist critici niet te bekoren. Ook onze recensent sabelde de afsluiter van de Skywalker Saga neer. Na The Last Jedi had J.J. Abrams ook een onmogelijke taak, zeker nu steeds meer uit begint te lekken hoe het er achter de schermen aan toe ging.

Star Wars: The Rise of Skywalker

In de portemonnee doet dat Disney echter voorlopig nog geen pijn. De nieuwste bioscoopcijfers zijn binnen, en die zijn niet mis. In de Verenigde Staten wist de nieuwste Star Wars film 407.6 miljoen dollar binnen te harken. Internationaal staat de teller op 407.9 miljoen.

Onderaan de streep komt het neer op 815.6 miljoen dollar. Vrijwel elke andere studio in Hollywood zal daar ontzettend jaloers op zijn, maar anno 2020 is het voor een Star Wars film desalniettemin magertjes.

Het is een prachtbedrag, maar Disney en Lucasfilm zullen ongetwijfeld op meer hebben gehoopt. The Rise of Skywalker loopt nu 8 procent op The Last Jedi achter, zijn voorganger. Eerder bedroeg de achterstand slechts 2 procent. Daarmee doet elke sequel het minder dan de vorige, een trend waar je als studio niet op hoopt.

Rotten Tomatoes en de toekomst

Ondertussen is de gemiddelde score van critici op Rotten Tomatoes ook verder gezakt. Waar het gemiddelde daar eerst nog op 59% stond, staat de teller nu op 55%. Bijna een onvoldoende dus. Daar zal waarschijnlijk geen verandering meer in komen, maar hopelijk kan de film nog een mooie eindsprint maken in de bioscoop.

Lucasfilm en Disney zijn ondertussen al druk bezig met de toekomstige Star Wars films, waarvan de plannen afgelopen week zijn uitgelekt. Het is tijd voor een jonge Yoda en de beruchte Rule of Two van de Sith…

In de tussentijd hebben we een lijstje met boeken en comics voor je klaar staan, die je als fan direct na The Rise of Skywalker kunt checken voor meer verdieping en toffe nieuwe verhalen.

Reageer op artikel:
De nieuwste cijfers Star Wars: The Rise of Skywalker zijn niet mals…
Sluiten