Star Wars: Rey werd bijna gespeeld door Game of Thrones en Marvel ster

Bij Rey denk je meteen aan het gezicht van Daisy Ridley. Maar net zoals Leonardo DiCaprio bijna Anakin Skywalker speelde, waren er ook vele gegadigden voor de rol van Rey in Star Wars. Een van de actrices die in de race was voor de felbegeerde rol was niemand minder dan Jessica Henwick.

Jessica Henwick en Star Wars

Je kunt haar kennen van Game of Thrones en Iron Fist, en op dit moment is ze te zien in de film Underwater naast Kristen Stewart. In The Force Awakens speelde ze tevens de rol van Jess Pava.

Uit interviews blijkt nu dat regisseur J.J. Abrams die rol speciaal voor Henwick heeft geschreven, nadat hij haar hart brak toen ze te horen kreeg dat ze niet de rol van Rey zou krijgen.

Star Wars Rey
Bron: Jessica Henwick

Zes maanden audities voor Rey

Een rol waarvoor ze overigens zes maanden auditie had gedaan. Dan hebben we het dus niet over een simpele screentest:

“Oh mijn god, dude. Dat was f*cking zes maanden. Dat was een lange. Ik deed eigenlijk auditie voor een ander personage, dus ik heb zes maanden auditie gedaan voor dat personage. En aan het einde zei J.J: ‘Ik wil dat je in de film zit, dus ik ga een personage voor je schrijven.’ Dat is hoe Jess Pava is ontstaan. Het was dus een hele lange ervaring. Het is moeilijk omdat ik dit al lang genoeg doe om te weten dat je naar binnen gaat, auditie doet, het in je achterhoofd houdt, er niet aan denkt en er niet emotioneel geïnvesteerd in moet raken. Maar na zes maanden kun je dat niet meer, je wil de rol dan gewoon heel graag. Ik ben ook zo’n grote J.J. fan. Dus ik was een puinhoop aan het einde van die zes maanden.”

Andere rollen

Leuk zo’n klein rolletje, maar het moet inderdaad ontzettend zuur zijn om na zes maanden audities doen zo’n grote rol mis te lopen. Destijds was immers ook nog niet bekend hoe controversieel The Last Jedi en The Rise of Skywalker zouden worden. Het enige wat Henwick wist was dat ze bijna het nieuwe gezicht van Star Wars was geworden!

Ach, je hoeft gelukkig geen medelijden met Henwick te hebben. Ze speelde Colleen Wing in de Marvel series Iron Fist en The Defenders. Ook kun je haar kennen als Nymeria Sand uit Game of Thrones, en binnenkort is ze te zen in Godzilla vs. Kong.

Bijna…

Je kunt een halve bijbel volschrijven met verhalen over acteurs die bijna een grote rol speelden in Star Wars. Zo werd Leonardo DiCaprio bijna gecast voor de rol van Anakin, speelde Christopher Walkin bijna Han Solo en heeft Kurt Russell auditie gedaan voor Luke Skywalker. Hij besloot zelf af te haken vanwege een ander project. Ook Sylvester Stallone heeft auditie gedaan voor de rol van Han Solo, maar George Lucas wilde naar verluidt niet eens komen kijken.

Voor de rol van Princess Leia werden Jodie Foster en Cindy Williams overwogen, en Rooney Mara speelt bijna Jyn Erso in Rogue One: A Star Wars Story. En de rol van Rey? De dochter van Carrie Fisher, Billie Lourd, heeft gesprekken met J.J. Abrams gevoerd voor de nieuwe rol. Ook Saoirse Ronan heeft audities gedaan, maar Jessica Henwick en Daisy Ridley kwamen het verst.

THR

Reageer op artikel:
Star Wars: Rey werd bijna gespeeld door Game of Thrones en Marvel ster
Sluiten