Star Wars regisseur komt met duistere superhelden-serie voor HBO Max

De streamingdiensten schieten de laatste tijd als paddenstoelen uit de grond en die wildgroei blijft maar doorgaan. Volgende maand verschijnt er namelijk alweer een nieuwkomer. HBO Max is vanaf mei beschikbaar in Amerika en dat kan maar zo een serieuze speler gaan worden.

De streamingdienst heeft namelijk behoorlijk wat te bieden. Denk aan alle grote HBO productie, maar ook een enorme films en series. HBO Max is namelijk van WarnerMedia. Alle films en series die zij ooit voortgebracht hebben, zullen dus ook op de nieuwe streamingdienst te vinden zijn. Met het initiële aanbod zit het dus wel goed, maar HBO Max heeft nog veel meer te bieden.

J.J. Abrams druk bezig voor HBO Max

Net als iedere andere zelfrespecterende streamingdienst gaat ook HBO Max met eigen originals komen. Inmiddels is bekend dat J.J. Abrams er daarvan een aantal voor zijn rekening gaat nemen. Zo werkt hij aan een horrorserie gebaseerd op The Shining van Stephen King en een serie over een getaway driver in de jaren ‘70.

Daarnaast gaat de regisseur die we kennen van de laatste Star Wars film ook met superhelden aan de slag. Inmiddels is bekend geworden dat hij met zijn productiebedrijf Bad Robot werkt aan een Justice League Dark serie. Dit is een populaire comic book serie die zich richt op de bovennatuurlijk superhelden uit het DC universum.

Oude bekenden en nieuwe namen

Dit zijn vooral karakters die we nog niet eerder gezien hebben in live-action films en series zoals Frankenstein, Black Orchid, Deadman, Doctor Mist en vele anderen. Veel nieuwe gezichten, maar er staan ook een aantal bekende namen op de lijst. Zo gaat Wonder Woman haar opwachting maken in de volgende comic en is ook John Constantine van de partij. Constantine verscheen al eens op het witte doek en werd toen gespeeld door Keanu Reeves.

WarnerMedia gaat zo hun superhelden portfolio verder uitbreiden. Ze hebben namelijk ook al de DC Arrowverse (Arrow, Supergirl, Black Lightning, etc.) en het DC Cinematic Universe (de bioscoopfilms zoals Justice League, Wonder Woman en Batman).

Er is al wel een Justice League Dark animatieserie:

Behalve dat Justice League Dark een exclusieve HBO Max serie gaat worden en dat J.J. Abrams aan het roer staat, is er verder nog maar weinig bekend. Wat we in ieder geval wel weten is dat de serie voorlopig nog niet gaat verschijnen. Voor ons Nederlanders is dat geen probleem, want de HBO Max zal hier voorlopig toch nog niet beschikbaar zijn. De dienst begint in Amerika en zal zich vanuit daar verder gaan verspreiden over de wereld.

Geen HBO Max, wel Amazon Prime

Gelukkig hebben we in Nederland genoeg andere streamingdiensten om ons voorlopig mee te vermaken. Wat dacht je bijvoorbeeld van Amazon Prime Video? Deze dienst is nu extra goedkoop en staat bomvol fantastische Originals.

The Verge

Reageer op artikel:
Star Wars regisseur komt met duistere superhelden-serie voor HBO Max
Sluiten