Al klaar voor The Rise of Skywalker? Doe onze Star Wars quiz en test je kennis!

Star Wars is populairder dan ooit. The Mandalorian maakt indruk op Disney+, en The Rise of Skywalker sluit volgende maand de Skywalker-saga af. Maar hoe goed ken je de films nou echt?

Roerige tijden voor Star Wars

Star Wars: The Rise of Skywalker wordt een belangrijke film. J.J. Abrams krijgt immers de eer om decennia aan films af te sluiten. Na die film zal Disney niet opnieuw het verhaal van de Skywalker herkauwen, maar ergens anders in het omvangrijke universum van George Lucas verhalen vertellen.

Althans, als het lukt om plannen te maken. Na het floppen van Solo: A Star Wars Story besloot de Grote Muis om meerdere projecten te schrappen. Sindsdien is aangekondigd dat er op filmgebied na The Rise of Skywalker een pauze ingelast zal worden. Volgens insiders heeft Lucasfilm in tegenstelling tot Marvel Studios nog geen idee welke verhalen ze de komende jaren willen vertellen.

Gelukkig is The Mandalorian het lichtpuntje aan het einde van de tunnel. Showrunner Jon Favreau is er uitstekend in geslaagd om het gevoel van de originele trilogie terug te brengen. Geen flashy CGI, maar practical effects en kleinschalige actie. Voeg daar de talloze comics en novels aan toe die Disney uitbrengt en je hebt als Star Wars fan de tijd van je leven.

Test je kennis met de quiz!

Maar hoe goed ken jij de films nou echt? Doe onze Star Wars quiz en ontdek of je al helemaal klaar bent voor The Rise of Skywalker!

Reageer op artikel:
Al klaar voor The Rise of Skywalker? Doe onze Star Wars quiz en test je kennis!
Sluiten