Regisseur nieuwe Star wars films onthult favoriete scène uit prequels

Waar Jon Favreau de toekomst van Star Wars in handen heeft dankzij The Mandalorian, is J.J Abrams voorlopig nog de grote baas op het witte doek. Hij trapte voor Disney de nieuwe filmtrilogie af met The Force Awakens, en maakt later deze maand ook de Skywalker-saga af met The Rise of Skywalker.

J.J Abrams en Star Wars

Pas later werd hij alsnog op de afsluiter gezet nadat een andere regisseur eraf was gehaald, waardoor hij minder tijd dan normaal had om de film te maken. Daardoor was The Rise of Skywalker pas vorige week zondag echt af.

En na The Rise of Skywalker? Dan gaan Disney en Lucasfilm verhalen vertellen die verder van de Skywalkers afstaan, een verfrissende zet die de franchise hard nodig heeft. Voor het zover is, blikt J.J. Abrams eerst nog eens uitgebreid terug in een interview met Entertainment Weekly.

Favoriete scène uit prequels

Hij werd door die publicatie gevraagd waar zijn favoriete scène uit de prequels is. Oftewel, de trilogie die begon met The Phantom Menace. De toch wel meest gehekelde films uit de franchise.

Abrams kwam al snel met een antwoord op de proppen. Zijn favoriete scène is het moment in Revenge of the Sith waarin Palpatine Anakin de legende van Darth Plagueis vertelt, met als doel om zijn pupil naar de Dark Side te lokken:

“Er zit gewoon iets in die scène. Het zijn gewoon twee mensen die naast elkaar zitten. Het is visueel interessant. Maar ik vind de acteerprestaties van Ian daarin spectaculair.”

Dat is een opvallende keuze. Het is geen spektakelstuk, geen iconische scène waarin Anakin in Darth Vader verandert. Het is een vrij simpele dialoogscène, die de meeste kijkers waarschijnlijk allang weer vergeten zijn. Dit is de scène in kwestie:

Palpatine Talks About Darth Plagueis [1080p]

Star Wars Episode 3 “Revenge of the Sith”

Voorproefje op de toekomst?

Wellicht zegt die keuze echter meer over The Rise of Skywalker dan je zou denken. Tegen alle verwachtingen in keert Palpatine namelijk terug in die film, ondanks het feit dat zijn protégé hem in Return of the Jedi een gapend gat in gooide. Die zien we nooit meer terug, dacht iedereen. Wel dus.

In het moment dat J.J. Abrams uitgekozen heeft vertelt Palpatine over zijn interesse in onsterfelijkheid, waarmee de legende van Darth Plagueis meer over Palpatine zegt dan Anakin destijds besefte. Dat onderwerp, onsterfelijkheid, zal waarschijnlijk een belangrijke rol spelen in zijn terugkeer.

Helaas blijft het voorlopig bij speculatie, want pas op 18 december komt Star Wars: The Rise of Skywalker naar de bioscoop. Minder dan drie weekjes!

Test in de tussentijd hoe goed je voorbereid bent met onze Star Wars quiz. Hoeveel antwoorden had jij goed?

EW

Reageer op artikel:
Regisseur nieuwe Star wars films onthult favoriete scène uit prequels
Sluiten