‘Disney+ geeft geliefd Star Wars-personage eigen serie na geflopte film’

Solo: A Star Wars Story werd helaas neergesabeld toen de film uitkwam. De geoliede Star Wars-machine van Disney liep opeens vast. Het plan om à la het Marvel Cinematic Universe jaarlijks films uit te brengen werd overboord gegooid.

Daarmee werden ook meteen de andere spin-off films die in ontwikkeling waren geschrapt, of gebruikt als basis voor Disney+ series. Denk bijvoorbeeld aan de Obi-Wan Kenobi serie die eraan komt. Dat was eerst ook een losse film.

Solo: A Star Wars Story

Wat ons betreft was Solo juist een uiterst vermakelijke film. Geen Oscar-materiaal, verre van zelfs, maar tussen al het politiek correcte en hoogdravende gedoe van de reguliere films is het een verfrissend simpel avontuur. Een heerlijk tussendoortje, als je het ons vraagt.

Dat komt grotendeels door Donald Glover. Hij speelde in Solo: A Star Wars Story de rol van Lando Calrissian. Althans, een jonge Lando. Nu is Donald Glover natuurlijk sowieso een held, maar het lijkt alsof het personage voor hem geschreven is.

Voor fans was het dan ook een domper toen we te horen kregen dat de film aan het floppen was. De conclusie leek duidelijk: het was de eerste en laatste keer dat Glover Lando zou spelen.

Lando-serie op Disney+

Of toch niet? Deze week dook namelijk een gerucht op dat Donald Glover opnieuw die rol gaat vertolken voor een nieuwe Disney+ serie. Op dat platform weten losse en nieuwe Star Wars verhalen immers wel te scoren. Althans, The Mandalorian zette een precedent waar Disney meer dan vrolijk van wordt.

Het gerucht is afkomstig van de populaire Star Wars-podcast Kessel Run Radio. Zij beweren het nieuws via een insider te hebben verkregen. Het is onbekend hoe de vermeende serie zou gaan heten, al wordt de titel Calrissian Chronicles als optie genoemd.

En… daar blijft het helaas ook meteen bij. Verder zijn er nul details. Voorlopig blijft het dus bij een gerucht. Een gerucht afkomstig van een gereputeerde podcaster, maar nog steeds een gerucht.

Interessante ontwikkelingen

Alden Ehrenreich, de acteur die de jonge Han Solo speelde, sprak onlangs nog geruchten tegen dat er een vervolg op Solo zou gaan komen. Wel begon hij andere gerelateerde ontwikkelingen te teasen: “Ik heb wel wat andere interessante dingen gehoord, maar nog niks concreets…” Doelde hij daarmee op de Lando-serie op Disney+?

Vervolgens blijft het vooral een kwestie van afwachten. De meeste grote Disney- en Star Wars-events zijn gecanceld, dus een eventuele aankondiging zal nog wel even op zich laten wachten. In de tussentijd is het de vraag of Donald Glover überhaupt een gaatje in zijn agenda kan vinden, als ondernemer, producent, rapper en acteur.

Reageer op artikel:
‘Disney+ geeft geliefd Star Wars-personage eigen serie na geflopte film’
Sluiten