Star Wars spelshow trailer ontwaakt je innerlijke 12-jarige Jedi

The High Republic, de volgende grote stap voor Star Wars, is helaas uitgesteld tot volgend jaar. Ook laat het tweede seizoen van The Mandalorian nog even op zich wachten, want die komt pas in oktober naar Disney+. Tijd voor een spelshow!

Gelukkig hebben fans van de franchise nog wel iets om naar uit te kijken op de korte termijn: een spelshow. Vanaf volgende week gaat namelijk Star Wars: Jedi Temple Challenge van start, een spelshow waarin deelnemers uitdagingen moeten voltooien, om zich te bewijzen als Jedi.

Star Wars: Jedi Temple Challenge

We zullen je gelijk maar teleurstellen: enkel kinderen mogen mee doen, zo blijkt uit de onderstaande trailer. Wij zien een spin-off met volwassenen wel zitten, à la de nieuwe spelshow van Dwayne ‘The Rock’ Johnson die komende maandag naar Netflix komt.

Maar goed, terug naar Star Wars. De spelshow wordt gepresenteerd door Ahmed Best. Dat is de acteur die Jar Jar Binks speelde in de prequels. Het was al een tijdje bekend dat Jedi Temple Challenge eraan zat te komen, maar toen stond de spelshow nog op de planning voor een release op Disney+.

Gratis op YouTube

Blijkbaar zijn ze bij Disney van gedachten veranderd, want Star Wars: Jedi Temple Challenge komt nu uit op YouTube. Je hoeft dus geen abonnement op een streamingdienst te hebben om de afleveringen te checken.

De eerste twee afleveringen van Jedi Temple Challenge verschijnen volgende week, 3 juni, op het Star Wars Kids kanaal. Dat is hetzelfde kanaal waar de fantastische korte geanimeerde films verschijnen waar we onlangs over schreven.

Grote sets

Ondanks dat het nu dus een YouTube show is, weet de schaal indruk te maken. De sets zijn opvallend groot en gedetailleerd, er zijn veel props. Op naar 3 juni! Dan komen de eerste twee afleveringen online, met vervolgens één nieuwe aflevering per week.

Reageer op artikel:
Star Wars spelshow trailer ontwaakt je innerlijke 12-jarige Jedi
Sluiten