Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 6 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

LEGO onthult reusachtige Imperial Star Destroyer uit Star Wars

De feestdagen komen er weer aan, wat betekent dat fabrikanten als LEGO er alles aan doen om op je wensenlijstje te belanden. Daar is de Deense speelgoedboer bij deze al direct in geslaagd, want het bedrijf heeft een epische Imperial Star Destroyer aangekondigd. Tijd om een extra kast aan te schaffen, want deze set is van een formaat waar Darth Vader trots op zou zijn!

LEGO Imperial Star Destroyer

De nieuwe set werd afgelopen week onthuld, en komt in oktober in de winkels te liggen. Met een Amerikaanse adviesprijs van 699 dollar is het echter niet een snel schoencadeautje.  Maar goed, daar krijg je dan ook een monsterlijk grote en gedetailleerde set voor terug. Het is net een schaalmodel.

De Imperial Star Destroyer bestaat uit maar liefst 4700 plastic steentjes, en behoort tot de Ultimate Collector-serie. Fans van Star Wars: A New Hope herkennen meteen de authentieke details uit de openingsscènes van de film. De draaiende kanonnen, de radarschotels, de grote uitlaatpijpen: alles komt terug. Er is zelfs een in vergelijking minitieuze Tantive IV, een ruimteschip van de rebellen om neer te halen met je gigantische wapen van de dark side.

LEGO Imperial Star Destroyer
Bron: LEGO (Afbeelding: LEGO)
LEGO Imperial Star Destroyer
Bron: LEGO

Reusachtig

Het ruimteschip wordt geleverd met houder waarop je de Star Destroyer kunt zetten, inclusief een bordje met daarop informatie over het reusachtig schip. Reusachtig ja, want de Imperial Star Destroyer is maar liefst 110 centimeter lang. Het geheel is 44 cm hoog en 55 cm breed.

LEGO on Twitter

You’re going to need more shelf space… #LEGOStarWars @starwars https://t.co/PeI0vsWj9A

Overigens is het niet de langste Star Destroyer die LEGO ooit heeft uitgebracht. In 2011 stopte de Deense fabrikant met het verkopen van een Super Star Destroyer set, die maar liefst 124 cm lang was.

Bron: LEGO
Bron: LEGO

Slimme timing

Toch is ook de nieuwe set een stuk groter dan de grootste Millennium Falcon, wat al een gigantisch object is. De timing van deze onthulling is in ieder geval slim: in december komt Star Wars: The Rise of Skywalker naar de bioscopen, waarin een grote vloot van Imperial Star Destroyers te zien is.

Die film sluit de Skywalker-saga af, meer dan dertig jaar aan films. Fans kunnen met de feestdagen die climax aan nostalgie goed vieren met dit LEGO-bouwwerk, want hier ben je wel even zoet mee.

Imperial Star Destroyer Designer Video | LEGO Star Wars 75252

Take a closer look at the new LEGO Imperial Star Destroyer with Senior Designer Henrik Anderson. http://LEGO.build/ImperialStarDestroyerDesignerVideo Build and display an icon of the Galactic Empire – the Devastator.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
LEGO onthult reusachtige Imperial Star Destroyer uit Star Wars
Sluiten