Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 17 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Jon Favreau wil berucht stukje Star Wars-geschiedenis op Disney Plus

Star Wars is een franchise met minstens net zoveel dieptepunten als hoogtepunten. Neem bijvoorbeeld de Star Wars Holiday Special uit 1978. Genoeg reden voor veel fans om direct huilend in een hoekje te gaan zitten.

Star Wars Holiday Special

Want wauw, die film is heftig. En niet op een goede manier. Wookies die pyjama’s dragen, angstaanjagende aliens die aan het dansen zijn: het is een heftige achtbaan.

Zelfs Mark Hamill, de acteur die Luke Skywalker speelde, is allesbehalve fan van het uitstapje dat vrijwel elke betrokkene maar liever vergeet. Check hieronder de intrigerende korte video van Vox waarin het verhaal achter de controversiële Holiday Special wordt uitgelegd.

Star Wars’ infamous Holiday Special, explained

How the 1978 spinoff accidentally shaped the Star Wars universe. Subscribe to our channel! http://goo.gl/0bsAjO A long time ago in living rooms across the US, a bizarre 98-minute Star Wars-themed variety show aired on CBS to an estimated 13 million viewers.

Jon Favreau wil reboot op Disney Plus

Anno 2019, veertig jaar later, is de Star Wars Holiday Special een intrigerend stukje geschiedenis. Een cultfilm, zou je bijna zeggen. Juist het crappy en zeer gedateerde randje is fascinerend, dat beaamt ook Jon Favreau. De regisseur achter Iron Man en The Lion King komt op 12 november met The Mandalorian.

Dat is de ambitieuze Star Wars serie waarin Disney miljoenen per aflevering pompt. The Mandalorian moet de Game of Thrones van Disney Plus worden, zeg maar. Juist tegenover dergelijke moderne producties is de Holiday Special een intrigerend stukje afwisseling.

“Ik houd van de Holiday Special – het ene gedeelte meer dan de andere,” aldus Favreau tijdens een interview.”Dat is mijn generatie. Ik vond de introductie van Boba Fett fantastisch, evenals het geweer dat hij had. Het geanimeerde stuk heeft de tand des tijds doorstaan; het is vrij tof. Daar haal ik inspiratie vandaan.”

Jon Favreau Wants to Make a New ‘Star Wars Holiday Special’ | Full Interview

ET’s Ash Crossan spoke with Jon Favreau and Gina Carano backstage at the 45th annual Saturn Awards.

Sterker nog, Favreau zou graag een moderne versie willen maken: “Ik zou het fantastisch vinden om een Holiday Special te maken. Dat zou ik eigenlijk moeten pitchen voor Disney Plus!”

Stel je voor, een moderne versie van de Holiday Special. Met moderne animatie, wellicht van de makers van Star Wars Rebels. Met tussendoor luchtige live-action scènes, waarbij de grimmige toon van de moderne Star Wars films afgewisseld kan worden met een beetje zelfspot. Het Star Wars universum is zo divers, daar moet meer uit te halen zijn.

Dat is volgens Favreau ook juist de kracht van The Mandalorian: “We vertellen al die verhalen met mensen die al met Star Wars werken, zoals de mensen bij Lucasfilm en ILM en Dave Filoni,” zei Favreau. “Ze indoctrineren ons met al die kennis en de ontzettende diepte van het genre.”

?Lees ook: Hoofdstotende Stormtrooper uit eerste Star Wars krijgt eigen documentaire

Star Wars Holiday Special
Bron: Lucasfilm

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Jon Favreau wil berucht stukje Star Wars-geschiedenis op Disney Plus
Sluiten