Noah Korevaar
Noah Korevaar Boek 27 mei 2020

High Republic: Lucasfilm stelt ambitieuze volgende stap voor Star Wars uit

Na The Rise of Skywalker is het tijd voor de volgende grote stap in het Star Wars universum. Die vindt niet plaats op het witte doek, maar in boeken en comics. Onlangs maakten we kennis met Star Wars: The High Republic.

Een nieuw tijdperk voor Disney en Lucasfilm om te verkennen. Helaas is gisteren officieel bekendgemaakt dat het initiatief niet nog dit jaar van start zal gaan, maar pas in 2021. Het ambitieuze project is wegens de huidige crisis uitgesteld, zo wordt gemeld op de officiële website.

Star Wars: The High Republic

“Gezien deze ongekende tijden”, aldus Lucasfilm Publishing creatief directeur Michael Siglain in het persbericht, “hebben we de beslissing genomen om de lancering van Star Wars: The High Republic te verplaatsen naar januari 2021 om ervoor te zorgen dat de lancering net zo groots en episch is als het verdient het te zijn. ‘

Jammer dus, maar gelukkig is januari niet ver weg. Even een opfrisser: wat was The High Republic ook al weer? Dat is een nieuwe setting in het Star Wars universum, 200 jaar voor The Phantom Menace. Geen Anakin, geen Luke, geen Obi-Wan.

Al sinds 2014 in de maak

Het historische Star Wars verhaal wordt al sinds 2014 intern bij Lucasfilm gepitcht, maar sinds vorig jaar is er eindelijk het groene licht gegeven. Vijf schrijvers en een creative director hebben de vrijheid gekregen om helemaal los te gaan.

Dat was toen we het te horen kregen fantastisch nieuws. En nog steeds: eindelijk waagt Lucasfilm zich weer aan verhalen die niet de Skywalker Saga recyclen. Een frisse wind in de wereld van Star Wars.

Waar worden de Jedi bang van?

Tijdens The High Republic is er een soort pax romana in het Star Wars universum. De Jedi dienen als een soort ridders van de ronde tafel. Een nieuwe bedreiging duikt op, de punk-apocalyptic Nihil.

Dat is echter pas het begin: doordat de Jedi als een soort ridders het universum beschermen kunnen schrijvers alle kanten op met hun verhalen. De eerste trailer voor het project toont Sith, dinosaurussen en jagers. De verhalen die in verschillende boeken en comics worden verteld hebben één overkoepelende premisse: “Waar worden de Jedi bang van?”

 Bron: Lucasfilm

Films en meer?

De verhalen worden verteld in meerdere boeken en comics, stuk voor stuk net zo canon als de films. Daarover gesproken: geruchten wijzen er van alle kanten op dat met deze boeken en comics de basis wordt gelegd voor de volgende reeks aan films en games.

Naar verluidt staat er een game voor 2021 op de planning en een film voor 2022.

Nieuwe releasedata

Eerst maar eens afwachten hoe de boeken en comics uitpakken. Op 5 januari komt het boek The High Republic: Light of the Jedi uit, van Charles Soule. Voor kinderen verschijnt dan The High Republic: A Test of Courage.

Vervolgens komt op 2 februari het boek The High Republic: Into The Dark uit, van de geliefde Star Wars-schrijfster Claudia Gray. Voor de geplande comics van Marvel en IDW zijn helaas nog geen specifieke data bekendgemaakt. Op naar 2021!

Check hieronder nog eens de originele aankondigingstrailer, en lees hier meer over het The High Republic-project.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
High Republic: Lucasfilm stelt ambitieuze volgende stap voor Star Wars uit
Sluiten