Empire Strikes Back: Star Wars deelt mini-docu met nieuwe beelden

Fans van Star Wars hebben de laatste jaren niet te klagen wat betreft nieuwe films en series. Maar de meesten zijn het erover eens: het oude werk is nog altijd het best. Zelfs op dat gebied is er nieuws. Er zijn nooit eerder vertoonde behind the scenes-beelden gedeeld van The Empire Strikes Back, verpakt in een mini-docu.

De eerste Star Wars-trilogie (Episode IV, V en VI) dateert uit een ander tijdperk. Het tweede deel van deze trilogie is The Empire Strikes Back en is dit jaar precies 40 jaar geleden uitgebracht, in 1980. Hoe vaak je de film ook hebt gezien, je ontdekt altijd wel weer wat nieuws. Deze beelden kende je sowieso nog niet.

Mini-docu Star Wars: The Empire Strikes Back

Star Wars: The Empire Strikes Back speelt zich drie jaar na de gebeurtenissen in A New Hope af. Luke Skywalker en Han Solo zijn officieel lid van de rebellen en bevinden zich op de ijsplaneet Hoth. Han Solo wordt gezocht door premiejagers, vanwege zijn schuld aan Jabba de Hutt. Bovendien zint het Galactische Keizerrijk op wraak na de vernietiging van de Death Star, en is een grote zoektocht naar de rebellen gestart.

Goed, de rest is bekend. Hopelijk geniet je net zo van deze nieuwe behind the scenes-beelden als wij.

De beelden beginnen met George Lucas, die volgens het oude ambacht beelden aan het bewerken is. Daarna zie je Mark Hamill als Luke Skywalker in een X-wing Fighter langskomen, met een blue screen achter zich en géén handschoenen aan. De crew schept sneeuw. Carrie Fisher en Harrison Ford poseren voor een Tauntan. Anthony Daniels hijst zich in het pak van C-3PO en zo gaat dat 7 minuten door. De cast en crew van Star Wars: The Empire Strikes Back geeft daarbij commentaar. Good Morning America had de eer om deze nieuwe beelden te delen.

Nieuwe films en series

Toch meer van de nieuwe Star Wars-films en series dan het nostalgische materiaal? Bekijk dan dit overzicht met wat je de komende tijd kunt verwachten.

🎬 Check ook: Baby Yoda’s macarons uit The Mandalorian zijn nu echt te koop

Reageer op artikel:
Empire Strikes Back: Star Wars deelt mini-docu met nieuwe beelden
Sluiten