Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 20 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Officiële kijkvolgorde: Disney+ onthult complete Star Wars tijdlijn

De wereld van Star Wars is bijzonder complex. Sure, je zou je kunnen beperken tot de Skywalker Saga films, maar dan krijg je maar een klein stukje van de complete puzzel mee. Disney+ helpt je met een handige officiële tijdlijn.

Disney maakte na de overname van Lucasfilm meteen korte metten met het Star Wars Expanded Universe. Dat is de wereld aan verhalen die tot leven kwam in de vele games, boeken, series en comics die de franchise voort heeft gebracht in de afgelopen decennia.

Star Wars: The Clone Wars seizoen 7

Een soort reboot dus. Enkel de films en The Clone Wars telden nog als canon. Sindsdien zijn er weer vele comics, films en boeken bij gekomen die allemaal even canon zijn. Oftewel, al die verhalen zijn gelijkwaardig en dragen bij aan de overkoepelende verhaallijn.

Aankomende vrijdag komt het zevende en daarmee laatste seizoen van The Clone Wars naar Disney+. Dat is een ambitieuze animatieserie die je laat zien hoe Anakin Skywalker langzaam naar de Dark Side wordt gelokt. Een gat in het verhaal van de films dat op spectaculaire wijze wordt ingevuld. En opnieuw: volledig canon.

Officiële tijdlijn

Onlangs vertelde Disney+ je al welke afleveringen je van de vorige seizoenen moet checken, zodat je vrijdag direct door kunt met seizoen zeven. Maar wat nou als je een stapje terug doet, of misschien zelfs nog nooit iets van Star Wars hebt gezien?

Dan is het een pittige puzzel: waar moet je beginnen? Disney heeft op Twitter een officiële tijdlijn gedeeld waarmee je een goed beeld krijgt van hoe The Clone Wars in het plaatje past. Ook de live-action series en spinoff films staan erin.

Star Wars The Clone Wars disney+
Bron: Disney+

Je kunt ze overigens nog niet allemaal op Disney+ vinden. The Rise of Skywalker is de grote afwezige, maar daar komt de komende maanden hopelijk verandering in. Check trouwens ook ons artikel over waarom The Clone Wars heel belangrijk is voor fans van The Mandalorian.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Reageer op artikel:
Officiële kijkvolgorde: Disney+ onthult complete Star Wars tijdlijn
Sluiten