Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 13 nov 2020

Star Wars-regisseur maakt ontroerende kerstreclame Coca-Cola

Als de wereld één keer heeft gesnakt naar kerst, dan is het wel in het krankzinnige jaar 2020. Vrede op aarde zal er niet gebracht worden, een hartverwarmende kerstreclame van Coca-Cola wel. Dit jaar een extra bijzondere, te weten dat Taika Waititi, regisseur van onder meer Star Wars-serie The Mandalorian, de commercial heeft gemaakt.

Je kunt vinden van Coca-Cola wat je wil, een hartverwarmende kerstreclame kun je wel aan het bedrijf overlaten. Sterker: de frisdrankgigant heeft de kerstman waarmee jij bent opgegroeid zelfs geschapen. Hij komt nauwelijks voor in de commercial, maar na een spannende avontuur is het toch Santa Claus die het laatst lacht.

Coca-Cola kerstreclame van regisseur Taika Waititi

Geen commercial vol kerstlichtjes en jingle bells, maar een vader die vlak voor kerst vertrekt naar het boorplatform waar hij werkt. Zijn dochter geeft hem een brief mee voor de kerstman, om op de Noordpool af te leveren. Tijdens een lunch komt hij erachter dat hij de brief is vergeten te posten, waarna hij zelf op pad gaat en daarbij alle elementen moet doorstaan.

Het avontuur kijkt weg als een spannende scène uit Star Wars: The Force Awakens of The Mandalorian. Regisseur Taika Waititi heeft spanning, actie en emotie samengebracht in een tranentrekkende commercial van 2 minuten en 30 seconden. Lang denk je dat het de eerste kerstreclame van Coca-Cola zonder de kerstman is, helemaal als zijn huis ook nog eens gesloten blijkt te zijn. Maar in de slotseconden is er dan toch die iconische vrachtwagen die maar door een iemand bestuurd kan worden.

Star Wars-serie The Mandalorian

Seizoen 2 van The Mandalorian is sinds deze maand te kijken op Dinsey+. Waar Taika Waititi vol betrokken was bij het eerste seizoen, heeft de regisseur voor het nieuwe seizoen geen enkele aflevering gemaakt. Niet vanwege de kerstreclame van Coca-Cola, ook al ging daar een behoorlijke productie aan vooraf. In dit artikel legt hij uit waarom hij de Star Wars-serie wel naast zich heeft neergelegd.

🎅🏽 Check ook: Kerstcadeau: De ‘echte’ helm van Mando uit The Mandalorian is te koop

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Star Wars-regisseur maakt ontroerende kerstreclame Coca-Cola
Sluiten