Bucketheads trailer: nieuwe Star Wars fanserie volgt Stormtroopers

Voorlopig ligt de wereld van Star Wars stil. The High Republic wordt de volgende stap voor het Star Wars universum, maar is helaas tot volgend jaar uitgesteld. Ondertussen wachten we nog steeds op nieuws over de volgende film en laten nieuwe series op Disney+ op zich wachten.

De enige serie waar we op de relatief korte termijn naar uit kunnen kijken is het tweede seizoen van The Mandalorian. Die komt in oktober naar Disney+. Showrunner Jon Favreau bevestigde afgelopen weekend nog dat de productie geheel op schema ligt.

Star Wars serie: Bucketheads

Ondertussen zitten fans van de sci-fi franchise ook niet stil. In 2018 kwam een korte fanfilm genaamd Bucketheads uit. De korte video volgde een team Stormtroopers, die een gevangene moesten begeleiden. Het unieke aan dat project was dat het verhaal vanuit het perspectief van de Stormtroopers werd verteld.

In de officiële en geheel canon Star Wars boeken gebeurt dat wel vaker, maar in de films en series krijgen we altijd het verhaal van de good guys mee. Niet de Empire. Gelukkig is er nu goed nieuws voor fans van Bucketheads. De makers zijn namelijk bezig met een complete serie, gebaseerd op hetzelfde concept.

Indrukwekkende trailer

De eerste trailer is nu uit, en maakt direct indruk. Waar je bij de meeste fanfilms meteen doorhebt dat het om amateurs gaat met een zeer beperkt budget, weten Matco Bossow en Andy Brown dat heel slim te verbloemen. Dat is ook niet zo gek: dit project wordt geheel gedragen door professionals uit de filmindustrie, die uit liefde voor Star Wars hieraan meewerken.

De serie volgt de Nova Squad, tijdens de laatste dagen van de Empire, met als grote finale de Battle of Jakku. Bucketheads zal uiteindelijk uit vijf afleveringen van tussen de twintig en dertig minuten bestaan. Er is helaas nog geen releasedatum bekend, maar de onderstaande trailer smaakt absoluut naar meer!

Benieuwd naar meer fanfilms? Check dan ook The Last Stand en Kenobi.

Reageer op artikel:
Bucketheads trailer: nieuwe Star Wars fanserie volgt Stormtroopers
Sluiten