Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 24 dec 2019
Leestijd: 4 minuten

5 Star Wars boeken en comics die je moet checken na The Rise of Skywalker

We kunnen het bijna niet geloven, maar de Skywalker Saga zit er toch echt op. Na The Rise of Skywalker vallen we in een zwart gat, dat nu Lucasfilm terug naar de tekentafel gaat ook enkele jaren zal blijven bestaan.

Meer canon Star Wars!

Gelukkig bieden de officiële Star Wars boeken en comics soelaas. Sinds de overname door Disney zijn alle games, boeken en comics rondom de franchise gereboot. Een controversiële keuze, gezien vele geliefde personages, verhaallijnen en series dus niet langer canon waren. Disney gaf ze het labeltje ‘Legends’.

Alle comics en boeken die sindsdien zijn uitgekomen onder de vlag van de Grote Muis zijn wel canon. Oftewel, als je een nieuwe Star Wars comic openslaat dan is wat er op die pagina’s gebeurt net zo officieel als wat je in de bioscoop ziet. Net zo canon. Geen tweederangs fantasieverhalen om fans te plezieren, maar verhalen met echte impact en diepgang.

Ondertussen is de lijst aan canon bronmateriaal echter alweer oneindig. Heb je Star Wars: The Rise of Skywalker gezien en ben je toe aan meer rondvliegende Jedi’s, meedogenloze Siths en intergalactische politiek? We duiken in vijf fantastische comics en boeken voor je.

⚡️Check ook: 5 brute Star Wars karakters die na The Mandalorian een serie verdienen

Resistance Reborn, by Rebecca Roanhorse

De officiële Star Wars boeken weten vaak context te bieden waar de films met hun hoge tempo te kort schieten. Resistance Reborn speelt zich af tussen The Last Jedi en The Rise of Skywalker.

Lezers komen erachter hoe Finn, Poe, Rey, Rose, Chewbacca en Leia de Resistance opnieuw hebben opgebouwd, nadat ze verpletterd zijn door de First Order in The Last Jedi.

Bonustip: In de Allegiance comics zie je hoe Leia en Rey Rebellion-veteranen uit de oude films optrommelen, met het einde van The Rise of Skywalker als resultaat.

Resistance Reborn, by Rebecca Roanhorse
Bron: Del Rey, Star Wars

Star Wars: Vader – Dark Visions

Van Darth Vader kunnen we nooit genoeg krijgen, en dat weet Marvel ook maar al te goed. Naast de excellente Darth Vader comics-serie kun je ook Dark Visions checken. Een behapbare mini-serie waarbij elke issue weer een los verhaal vertelt, steeds ook weer met andere tekenaars en schrijvers. Het resultaat? Verslavende mini-avonturen waarbij Darth Vader op brute wijze in actie komt. Zo zie je hem in een keer van een andere kant.

Star Wars comics kun je onbeperkt lezen op Marvel Unlimited, of los kopen in de winkel of online.

Star Wars Darth Vader Dark Visions Rise of Skywalker
Bron: Marvel Comics

Thrawn

We schreven het al in ons lijstje met de vijf meest brute Star Wars personages, maar Thrawn is misschien wel het beste wat uit het universum van George Lucas is voortgekomen.

De iconische schurk was het onderwerp van de meest populaire Legends-boeken. Nadat Disney die boeken niet meer canon verklaarde, kreeg het militaire genie alsnog zijn eigen boektrilogie. Weer helemaal canon dus. Tevens dook hij op in de animatieserie Star Wars Rebels.

In dit boek maak je voor het eerst kennis met Thrawn, een blauwe alien die zowel in de Galactic Empire als daarbuiten als militair strateeg zijn stempel drukte op talloze oorlogen. Timothy Zahn schreef met Thrawn misschien wel het beste Star Wars-boek ooit. Wat een verhaal!

Thrawn
Bron: Del Rey, Lucasfilm

Star Wars: The Rise of Kylo Ren

Een van de meest teleurstellende elementen van de film-sequels is hoe we de Knights of Ren amper in actie hebben gezien. Ondanks de toffe designs en alle hints in The Force Awakens.

Disney maakt dat goed met The Rise of Kylo Ren. In deze comic-reeks kom je erachter hoe een jonge Ben Solo in de handen van Snoke terecht kwam, en wat de mysterieuze rol van de Knights of Ren in die transformatie was. Een donkere kant van het Star Wars universum die we veel te weinig in de films hebben gezien.

rise of kylo ren
Bron: Marvel Comics

Revan: Star Wars Legends

Oké, technisch gezien cheaten we hier, want Revan is niet langer canon. Hij is echter zo fascinerend dat we daar moeiteloos overheen kunnen stappen, want een ijzersterk verhaal is een ijzersterk verhaal.

Revan komt uit de nog altijd geliefde videogame Knights of the Old Republic. Sterker nog, de showrunners achter Game of Thrones wilden hun gecancelde Star Wars filmtrilogie hier naar verluidt op baseren.

De voormalig Sith heeft last van amnesia, nadat de Jedi hem hersenspoelden. Wat volgt is een achtbaan van een avontuur dat we vooral niet gaan verklappen! Lezen die hap!

revan
Bron: Del Rey, Lucasfilm

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 Star Wars boeken en comics die je moet checken na The Rise of Skywalker
Sluiten