Star Wars onthult hoe Baby Yoda eruitziet onder zijn gewaad

We zijn allemaal fan van The Child uit The Mandalorian, in de volksmond Baby Yoda genoemd. Maar hoe ziet hij er nou echt uit? Een nieuw Star Wars-boek onthult het.

Het is bijna alweer een jaar geleden dat Star Wars-fans massaal kippenvel kregen aan het einde van de eerste aflevering van The Mandalorian. Na een spannende episode vol actie, kwamen daar ineens die schattige ogen van Baby Yoda boven de rand van een zwevende wieg uit. Een nieuw icoon in de popcultuur was geboren.

Het uiterlijk van Baby Yoda

Nu seizoen 2 op het punt van beginnen staat, komt de Star Wars-franchise met het boek The Art of Star Wars: The Mandalorian (Season One). Hierin zie je hoe de vormgeving van de serie tot stand is gekomen. Concept-art en schetsen van personages, kostuums en voertuigen vormen de basis. Uiteraard wordt er ook uitgebreid aandacht besteed aan Baby Yoda.

baby yoda, uiterlijk, onder gewaad, star wars, mandalorian
(Afbeelding: StarWars)

In het boek zie je Baby Yoda voor het eerst zonder gewaad, zoals op de bladzijde hierboven. “Kinderen zien er veel schattiger uit als ze te grote kleren aanhebben”, verklaart Christian Alzmann, de tekenaar die The Child heeft ontworpen. In The Art of Star Wars: The Mandalorian (Season One) zie je voor het eerst hoe het groene wezentje eruit ziet zonder gewaad, in een pyjama. Niets schokkends, gewoon met een lichaam, armen en benen die gezamenlijk kleiner zijn dan zijn hoofd.

The Art of Star Wars: The Mandalorian (Season One)

Zo staat het 256 pagina’s tellende boek vol met schetsen en concept art. Heerlijk koffietafelboek waar je als Star Wars-fan eindeloos doorheen kunt bladeren.

baby yoda, uiterlijk, onder gewaad, star wars, mandalorian, The Art of Star Wars: The Mandalorian (Season One)
(Afbeelding: StarWars)
baby yoda, uiterlijk, onder gewaad, star wars, mandalorian, The Art of Star Wars: The Mandalorian (Season One)
(Afbeelding: StarWars)

The Art of Star Wars: The Mandalorian (Season One) voor 24,95 euro vooruit te bestellen via Amazon. Je krijgt het boek op 1 december geleverd. Het nieuwe seizoen van The Mandalorian gaat op 30 oktober in première op Disney+.

Lees meer over Star Wars en Baby Yoda op deze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Star Wars onthult hoe Baby Yoda eruitziet onder zijn gewaad
Sluiten