Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 29 okt 2020
Leestijd: 4 minuten

Verplicht Star Wars-kijkvoer voor je begint aan The Mandalorian seizoen 2

⚠️Je bent gewaarschuwd: dit artikel bevat grote spoilers voor de finale van seizoen 1 van de Star Wars-serie The Mandalorian

Star Wars: The Mandalorian

De finale van The Mandalorian eindigde met een fascinerende toegift. We zagen Moff Gideon uit het wrak van zijn TIE Fighter stappen, met een merkwaardige lightsaber in zijn hand. Een toffe cliffhanger, en meer niet, zou je denken als kijker.

Toch zit daar veel meer achter. Fans werden helemaal wild door het shot met de donkere lightsaber, en de acteur die Darth Maul speelt in de officiële animatieseries werd woedend op Twitter. Waarom? Dat is als je enkel The Mandalorian en de Star Wars-films hebt gezien een compleet mysterie. Een raadsel.

Het mysterie van de Darksaber

Hoe significant kan een lightsaber nou zijn? Zeer significant. Het wapen dat Moff Gideon in zijn hand had was namelijk de Darksaber, een wapen dat door Dave Filoni en George Lucas werd geïntroduceerd tijdens Star Wars: The Clone Wars.

Dat is een animatieserie die je compleet op Disney+ kunt streamen. Dergelijke series zijn net zo canon als de films en The Mandalorian, ondanks het feit dat ze niet live-action zijn. Oftewel, wat in The Clone Wars gebeurt is net zo belangrijk.

The Mandalorian
Bron: Disney

De Darksaber kwam later terug in Rebels, een nieuwe Star Wars serie die je tevens op Disney+ kunt streamen. In ons vorige artikel over de finale van The Mandalorian legden we je uit wat de Darksaber, een duizend jaar oud Mandalorian-wapen, zo bijzonder maakt en waarom fans dus zo schrokken van het einde.

Ontdek de geschiedenis op Disney+

Als je daar nu direct achter wilt komen, dan kun je in dat artikel de samengevatte geschiedenis van het wapen lezen. Wil je liever zelf de introductie van de Darksaber en de belangrijkste ontwikkelingen rondom het legendarische wapen ervaren?

Dan helpen we je een handje door zeven afleveringen van The Clone Wars en vijf afleveringen van Rebels op een rijtje te zetten. Ze staan allemaal op Disney+. Zo ben je binnen korte tijd helemaal up-to-date zonder dat je de talloze afleveringen van beide shows van begin tot eind hoeft te checken.

Star Wars: The Clone Wars

The Deathwatch Crisis

  • Seizoen 2: aflevering 13-15
  • Seizoen 4: aflevering 14

In deze afleveringen maak je kennis met de Mandalorians, die op dat moment een neutrale partij zijn die vrede proberen te stichten. Ze weigeren een kant te kiezen in de Clone Wars. Een afgesplitste groep genaamd de Death Watch is het daar niet mee eens, en komen wel in actie.

In deze afleveringen kom je erachter hoe het systeem van Mandalore precies in elkaar steekt, en maak je voor het eerst kennis met de Darksaber. Mooie bonus: het wapen wordt in deze afleveringen gebruikt door een Mandalorian wiens stem wordt ingesproken door niemand minder dan… Jon Favreau, de showrunner achter The Mandalorian.

The Mandalore Coup

  • Seizoen 5: aflevering 14-16

In dit belangrijke stuk uit The Clone Wars zien we hoe de Death Watch samen gaan werken met Darth Maul en zijn broer, Savage Opress. Samen plegen ze een coupe, waarna ze de controle over Mandalore in handen hebben. Daardoor wordt de Darksaber het symbool voor het recht om over Mandalore te regeren. De duistere en volstrekt geheime plannen van Darth Maul zorgen echter al snel voor een brute plottwist.

Star Wars: Rebels

Visions and Voices

  • Seizoen 3: aflevering 11

We zijn aanbeland bij Rebels, de nieuwste Star Wars-animatieserie van Dave Filoni. Ook dit keer speelt Darth Maul een belangrijke rol. Hij weet Ezra Bridger, de hoofdrolspeler van de serie, naar de Dark Side te lokken met visioenen van de Darksaber. Een achtbaanrit aan ontwikkelingen zorgt er echter voor dat het mythische zwaard in weer in de handen van een Mandalorian belandt.

Star Wars Rebels
Bron: Lucasfilm Bron: Lucasfilm

Revolution en Liberation on Mandalore

  • Seizoen 3: aflevering 15-16
  • Seizoen 4: aflevering 1-2

Sabine Wren leert van een machtige Mandalorian Rau hoe ze de Darksaber moet gebruiken. De Empire heeft Mandalore in handen, en Sabine is vastberaden om daar verandering in te brengen. Ze keert terug naar de planeet om de Mandalorians te overtuigen om in opstand te komen. Haar belangrijkste troef? De Darksaber, het wapen waarmee ze haar volk wil inspireren.

Deze afleveringen zijn niet alleen zeer vermakelijk, maar binnen tevens met Rau die uitlegt hoe de Darksaber is ontstaan. Alles is begonnen met de eerste Mandalorian Jedi. Het einde van deze arc maakt ook meedogenloos duidelijk hoe shockerend het is dat Moff Gideon in The Mandalorian de Darksaber in handen heeft…

Kun je ook niet wachthen op seizoen twee van The Mandalorian, maar heb je nog geen abonnement op Disney+? Klik dan snel hier om deze af te sluiten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verplicht Star Wars-kijkvoer voor je begint aan The Mandalorian seizoen 2
Sluiten