Style

Sta niet toe dat de ‘mannenromper’ ooit een ding wordt

Onthoud: jij bepaalt of iets een trend is of niet

Je hebt ‘m ongetwijfeld gezien: de foto met daarop zes mannen die doen alsof ze zielsgelukkig zijn terwijl zij staan te poseren in een mannenromper. Volgens het Internet is het ‘een ding’, maar dat zal het never, ever zijn.

Alles leuk en aardig dat zo’n pakkie in een dag een halve ton bij elkaar weet te sprokkelen, maar dat betekent echt niet dat jij volgend jaar met zo’n ‘mannenromper’ (ik krijg het bijna mijn vingers niet uit) rondloopt. Want vergeet niet: men kan nog zo hard roepen dat iets een trend is, uiteindelijk ben jíj als consument degene die bepaalt of dit ook zo is. Dus laten we afspreken dat we deze draak van een “kledingstuk” gewoon massaal links laten liggen, oke?

De mannenromper mag en zal nooit een ding worden

Met een goed shirt, een fraai paar chino’s, jeans of smart trousers en classy schoenen ben je altijd nog oneindig meer fashionable dan met dit soort belachelijke excessen.

Herenmode heeft van ver moeten komen. De Nederlandse man zet qua stijl grote stappen. Om eerlijk te zijn: we lopen er verdomd goed bij over het algemeen. Dat is niet zonder slag of stoot gegaan. Als man die er stijlvol bij wil lopen zonder clownesk gedoe, kijk ik vaak al hoofdschuddend naar runway shows van high fashion merken.

Voor jou en mij heeft dit niets met fashion te maken; het is een speeltuin voor designers, een freakshow die alleen appelleert aan een hele, hele kleine doelgroep. Maar dat is high fashion, dat weet je. Dat je nu ook op Kickstarter dit soort avant-gardistische initiatieven terugvindt, is relatief nieuw.

De mannenromper zal nooit een ding worden, kies liever voor een klassieke stijlvolle outfit

Een man heeft geen romper nodig en zal dit nimmer nodig hebben. Beantwoord dit soort ‘trendy’ initiatieven gewoon met bewezen klassiekers: met een goed shirt, een fraai paar chino’s, jeans of smart trousers en classy schoenen ben je altijd nog oneindig meer fashionable dan met dit soort belachelijke excessen.

18-05-2017 - Redactie