Leg rapper Boef het zwijgen op met deze nieuwe functie van Spotify

Wat Neflix is voor de filmliefhebber, is Spotify voor de liefhebber van muziek. Via de app heb je toegang tot een onvoorstelbaar grote hoeveelheid muziek. Zo luister je via een keur aan artiesten naar de laatste tracks en geniet je net zo makkelijk van een nieuwe playlist of beluister je in alle rust een podcast. Dat alles kost slechts een klein bedrag per maand. Ondanks de stijgende populariteit van Spotify, er zijn nu maandelijks ruim 200 miljoen actieve gebruikers, dient het platform te blijven innoveren. Ondanks de wens tot meer groei, is Spotify nog niet waar het wil zijn.

Om die groei te stimuleren, lanceert het platform regelmatig nieuwe functies. De laatste toevoeging is een functie waarbij je zelf invloed krijgt op de artiesten in de playlist. Liever geen Jan Smit of Roonie Flex? Spotify regelt het voor je.

Spotify laat je de baas zijn over de playlist

Als je vaak gebruik maakt van Spotify dan zul zonder meer de ervaring hebben dat je bij het afspelen van de gekozen playlist altijd artiesten tegenkomt waar je, zacht uitgedrukt, niet echt op zit te wachten. Natuurlijk kun je dan het nummer skippen, maar daar het je het niet voor aangeschaft. Met de nieuwe Spotify functie is dat verleden tijd. Je kunt nu gewoon de mindere geliefde artiest het zwijgen op leggen.

Geen nieuwe functie

Spotify is momenteel bezig om de functie “speel deze artiest niet af” te implementeren in haar app. Op dit moment test men de aanpassing op het iOS platform om deze zo snel mogelijk uit te brengen. De functie is niet helemaal nieuw, men had het al in 2017 bedacht. Destijds wilde men het nog niet toevoegen, maar met het oog op de toenemende groei kan deze nieuwe feature een extra motivering zijn voor geïnteresseerden om aan de slag te gaan met de app.

Een nadeel: duetten worden wel afgespeeld

De nieuwe functie heeft slechts één nadeel: je kunt enkel de artiest muten. Dat betekent in de praktijk dat een duet met een artiest waar je niks van wilt horen, toch in de playlist verschijnt.

Wil je weten welke nummers jij in 2018 het vaakste beluisterd hebt op Spotify? Klik dan hier.

Want

Reageer op artikel:
Leg rapper Boef het zwijgen op met deze nieuwe functie van Spotify
Sluiten