Spotify laat je de soundtrack van je jeugd herbeleven

Het begon ooit als een bibliotheek voor muziek, maar tegenwoordig is Spotify veel meer dan dat. De streamingdienst is namelijk slim genoeg om jou te vertellen wat je moet luisteren. Dit begon ooit met Release Radar en Discover Weekly, die jou kennis lieten maken met nieuwe en bestaande muziek. Nu komt daar Jouw Tijdcapsule bij.

De naam geeft het al een beetje weg. De nieuwe persoonlijke lijst van Spotify stelt niet de nieuwste tunes voor je samen, maar gaat terug in de tijd. Terug naar de muziek die je in jouw jeugd beluisterde op een MP3-speler, discman, walkman of platenspeler. Een muzikale reis naar het verleden. Terug naar een tijd waar je nog geen verantwoordelijkheden had en zonder zorgen door het leven ging.

Links de lijst van Manners’ Thomas (geboren in 1991) en rechts de lijst van Outdoor Manners’ Alrik (geboren in 1982).

De muziek uit jouw jeugd

Dit betekent dat iedereen een andere lijst krijgt voorgeschoteld. Deze selectie wordt gemaakt op basis van je leeftijd en muzieksmaak. Dit betekent dat iedereen die boven de zestien is en al geruime tijd gebruikt maakt van Spotify een behoorlijk accurate lijst krijgt. In het geval van ondergetekende betekent dit een lijst vol met Kaiser Chiefs, Bloc Party, The Killers, Limp Bizkit en Red Hot Chili Peppers.

Spotify bewijst met Jouw tijdcapsule opnieuw dat hun algoritmes goed in elkaar steken. Wil je zelf de soundtrack van je jeugd herbeleven? Duik dan in de Spotify-app, want daar verschijnt hij vanzelf. Zie je hem niet? Gebruik dan de zoekfunctie of klik hier om plaats te nemen in jouw eigen tijdcapsule.

Links de lijst van Manners’ Leroy (geboren in 1987) en rechts de lijst van Manners’ Rajno (geboren in 1992).

Reageer op artikel:
Spotify laat je de soundtrack van je jeugd herbeleven
Sluiten