Pim Jansen
Pim Jansen Life 29 maart 2019

Spotify introduceert een nieuw abonnement die je helpt om samen geld te besparen

Bij Spotify kun je al een tijdje je abonnement met je familie delen, maar binnenkort lanceert de muziekdienst nog een nieuwe abonnementsvorm: Premium Duo. Met dat abonnement deel je gewoon zonder problemen je account me iemand anders.

Spotify Premium Duo: één abonnement voor twee

Momenteel is Spotify bezig met het testen van de nieuwe dienst Premium Duo. Met dat abonnement horen problemen tot het verleden als je voorheen gewoon je account gegevens met je vriendin wilde delen. Zo kon je er wel samen gebruik van maken, maar gelijktijdig streamen was niet mogelijk. Echt ideaal werkte het dus niet. Met Spotify Premium Duo hoef je je daar dus geen zorgen meer over te maken en geniet je allebei volop van alle muziek.

Gerucht

Het gerucht over een nieuw Spotify abonnement werd de wereld in geholpen door Reddit-gebruiker Hasztagg. Uiteraard ontbrak de bevestiging van de muziek streamingdienst zelf, maar dit werd later wel door het bedrijf bevestigd in een gesprek met website The Verge. Uit datzelfde gesprek kwam nog meer naar voren. Zo zal de nieuwe dienst in eerste instantie in vijf landen worden getest. Helaas zit Nederland daar niet bij. Waar wordt het dan wel getest? Welnu, dat zijn dan Colombia, Chili, Denemarken, Ierland en Polen.

Goedkoper dan Premium, beter dan Family

Uiteraard hoort bij de nieuwe opzet een andere prijsstructuur. Zo betaal je nu 10 euro voor je Premium abonnement en wordt dat straks 12,49 euro. Dat is inderdaad duurder, maar als je het met een ander gaat delen, kost het je per saldo slechts 6.25 euro. Heb je stom toevallig geen vrienden, dan heb je dus gewoon pech. Spotify gaat er dus van uit dat je jouw account altijd gaat delen. Op die manier is het een goede deal. Sterker nog, het is zelfs een betere deal dan de prijs die je betaalt voor Spotify Family. Dat kost namelijk 14.99 euro en kan je dus niet delen met vrienden, alleen met familie die op hetzelfde adres woont. Wanneer Premium Duo in Nederland beschikbaar zal zijn is nog niet bekend.

Gebruik je Spotify en een ad-blocker? Pas dan goed op!

Want

Reageer op artikel:
Spotify introduceert een nieuw abonnement die je helpt om samen geld te besparen
Sluiten