Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 3 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Spotify onthult de meest gestreamde muziek van 2019

Het jaar is bijna voorbij en dat betekent dat het grote terugkijken kan gaan beginnen. Ook in 2019 draaide de muziekindustrie weer op volle toeren en dat heeft een berg muziek opgeleverd. Nu is de vraag natuurlijk welke muzikanten het meest succesvol waren. Vroeger keken we daarvoor naar de album verkoop, maar dat is nu verleden tijd. Spotify is de nieuwe meetlat voor succes en zij hebben de streaming cijfers van 2019 naar buiten gebracht.

Laten we in eigen land beginnen, want Spotify werd ook hier in Nederland weer veel gebruikt. Dat was mede te danken aan Kris Kross Amsterdam, Maan, Tabitha en Bizzey. Samen zijn zij verantwoordelijk voor het nummer Hij is van mij en dat is in 2019 het meest gestreamde nummer gebleken. 51,1 miljoen keer werd de hit via de streamingdienst beluisterd.

Meeste Spotify streams in Nederland

Ook op de tweede plek vinden we een samenwerking van meerdere artiesten. Marco Borsato, Armin van Buuren en Davina Michelle staan daar gezamenlijk met het nummer Hoe het Danst. Een volledig Nederlands podium zat er niet in. Op plek drie vinden we namelijk Shawn Mendes & Camila Cabello met hun populaire hit Señorita. De complete top 10 vind je hieronder:

Top 10: meest gestreamde nummers op Spotify in Nederland

  1. Kris Kross Amsterdam, Maan & Tabitha featuring Bizzey – Hij is van Mij
  2. Marco Borsato, Armin van Buuren & Davina Michelle – Hoe het Danst
  3. Shawn Mendes & Camila Cabello – Señorita
  4. Duncan Laurence – Arcada
  5. Davina Michelle – Duurt te Lang
  6. Lewis Capaldi – Someone You Loved
  7. Ed Sheeran & Justin Bieber – I Don’t Care
  8. Mabel – Don’t Call Me Up
  9. Suzan & Freek – Als het Avond is
  10. Snelle – Reünie

Deze top 10 is op basis van alle Nederlanders die gebruikmaken van Spotify. Dat zijn er op dit moment 5,2 miljoen en dat is 39% van de gehele bevolking.

Post Malone de grote winnaar

Wanneer we onze blik verbreden en kijken wat er wereldwijd het meeste beluisterd is via Spotify krijgen we een heel ander lijstje. In de top vijf vinden we bad guy van Billie Eilish, Sunflower van Post Malone en Swae Lee, 7 Rings van Ariana Grande, Old Town Road Remix van Lil Nas X en Billy Ray Cyrus. Toch moesten al deze nummers het afleggen tegen Señorita van Shawn Mendes & Camila Cabello (meer dan een miljard streams).

Post Malone
De meest gestreamde man van 2019: Post Malone. (Bron: EPA / Nina Prommer)

De grote winnaar van 2019 was Post Malone. Hoewel hij niet het meest succesvolle nummer in zijn bezit heeft, is hij alles bij elkaar het meest gestreamd. Met 6.5 miljard streams is hij de kampioen van het afgelopen jaar. Alleen Billie Eilish, Ariana Grande, Ed Sheeran en Bad Bunny konden enigszins bijblijven.

Filmmuziek op Spotify

Nu je hier toch bent, willen we je ook nog even wijzen op onze favoriete playlist van 2019. Deze hebben we te danken aan Quentin Tarantino. Benieuwd? Klik dan snel hier. Zeker als je genoten hebt van Once Upon a Time in Hollywood.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Variety

Reageer op artikel:
Spotify onthult de meest gestreamde muziek van 2019
Sluiten