Jan de Raab
Jan de Raab Media 14 mei 2019

Spotify komt met nieuwe functie die voor meer diepgang gaat zorgen

Terwijl Netflix zich gaat opmaken voor een interessant gevecht met nieuwe de streamingdiensten van Disney en Apple, is Spotify hard bezig om de luisteraar aan zich te binden. Een nieuwe functie waarbij artiesten het verhaal achter een nummer vertellen moet Spotify helpen in de strijd om de gunst van de luisteraar.

Apple heeft, als onderscheidende eigenschap lyrics, Maar wat heeft Spotify? Het antwoord is het magische fenomeen van storytelling. Artiesten gaan je dus inhoudelijk op de hoogte brengen van hun creaties. De functie heet ‘storyline’ en laat je een tekst van de artiest lezen. Het is een soort mini-interview en bevat leuke en interessante informatie met af en toe een anekdote.

Zo werkt Spotify Storyline

De Storyline-functie zal verschijnen onder de knoppen voor het afspelen, vorige/volgende en het pauzeren van de gekozen nummers. Dit is dus de plek waar je voorheen de functie ‘Behind the Lyrics’ vond. Deze functie gaat overigens niet verdwijnen, maar zal naast de nieuwe functie blijven bestaan. Zo zul je bij het ene nummer de oude functie kunnen gebruiken, terwijl je bij een ander nummer voor ‘Storyline’ kunt kiezen. Mocht je de nieuwe functie nog niet hebben gezien, heb dan even geduld. Voor een heleboel nummers moet die functie nog geactiveerd worden.

Geen animaties, wel visuals en tekst

Verwacht verder geen flitsende animaties om je gebruikerservaring te upgraden, het blijft bij visuals en tekst. De werking is het beste te vergelijken met een verhaal op Snapchat of Instagram. Op dit moment zal het nog even zoeken zijn naar de nummers die al el de beschikking hebben over de nieuwe functie. Voorlopig hebben we in ieder geval een nummer gevonden waarbij de functie aanwezig is: Love Me Less van Max. Binnenkort zul je de functie ook kunnen aantreffen bij andere nummers. Let er wel op dat dit alleen werkt op je smartphone en (nog) niet op de desktop.

One More Thing

Reageer op artikel:
Spotify komt met nieuwe functie die voor meer diepgang gaat zorgen
Sluiten