Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Life 29 jul 2020

Nieuwe Spotify feature helpt thuisblijvers met feestjes organiseren

Streamingdiensten zijn een uitkomst tijdens feestjes. Vrijwel alle muziek die ooit is gemaakt kun je aanzetten, elke aanvraag kun je binnen enkele seconden vinden. Ondanks voegde Spotify zelfs een feature toe die samen muziek luisteren nog makkelijker maakt.

Gebruikers kunnen sinds een tijdje een speciale code met elkaar delen, waardoor ze samen de wachtrij van de muziek die op dat moment aanstaat kunnen beheren. Zo kunnen je gasten zelf ook hun favoriete nummers aan de beurt laten komen.

Spotify Group Sessions

Allemaal leuk en aardig, maar de praktijk ziet er nu natuurlijk anders uit. Voorlopig blijven feestjes geen optie. Gelukkig heeft de Zweedse audiogigant nu alsnog een oplossing voor thuisblijvers: een extra optie binnen de streamingdienst: Group Session.

Dat is een nieuwe bèta-feature voor Premium-abonnees. Je kunt nu samen met maximaal vijf vrienden, collega’s of familieleden muziek of podcasts luisteren. Waar ze ook zijn. Dus ook met je vrienden die aan de andere kant van het land wonen, of je partner die onderweg is.

Chatten

Althans, onder de voorwaarde dat iedereen een betalend Spotify-abonnee is. Iedereen in een Group Session kan de muziek pauzeren, afspelen, skippen of nieuwe nummers toevoegen aan de wachtrij. In tegenstelling tot equivalenten zoals Netflix Party is er geen chatfunctie.

Als je dus met vier vrienden een podcast luistert waarover je wilt praten, dan zul je dat alsnog via WhatsApp of Messenger moeten doen.

Spotify Group Session
(Afbeelding: Spotify)

Zo werkt het

Om een Group Session te beginnen kun je in het afspeelscherm van Spotify klikken op “start a group session.” Vervolgens verschijnt er een deelbare link in beeld die je via sociale media of WhatsApp kunt delen.

Nog even afwachten

De kans is groot dat je op dit moment nog geen knop te zien krijgt, maar een soort QR-code. Dat is de oude vorm van Group Sessions die we hierboven beschreven, die enkel werkt als je in dezelfde ruimte bent. Dan is het nog even een kwestie van afwachten tot Spotify zijn nieuwe feature ook naar jouw telefoon heeft uitgerold.

De streamingdienst waarschuwt tevens dat de nieuwe feature nog echt in bèta is, en dat er plannen zijn om de functionaliteit in de toekomst verder uit te breiden. Tijd voor veilige pandemie-feestjes!

Spotify Blog

Reageer op artikel:
Nieuwe Spotify feature helpt thuisblijvers met feestjes organiseren
Sluiten