Redactie
Redactie Films & Series 24 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Let op! Spotify gaat misbruik van familie-abonnementen aanpakken

Met een familie-abonnement kun je met maximaal zes personen van Spotify gebruikmaken. De crux zit ‘m in het woord familie: het mogen alleen gezinsleden zijn die gebruikmaken van het abonnement. In de werkelijk delen ook veel vrienden en collega’s het abonnement en daar wil de streaminggigant nu een einde aan maken.

Zo hebben een aantal gebruikers een mail gehad waarin gevraagd wordt om hun woonadres te bevestigen, en verifiëren via GPS. Zo kan Spotify tracken of jij je daadwerkelijk inschrijft op dezelfde locatie als de rest van je familieleden. De controle vindt toe nu toe vooral in Duitsland plaats, zo meldt Der Spiegel. Wie geen gebruik kan maken van GPS, moet zijn postcode invullen. Vul je niet hetzelfde postcode in, dan word je uit de groep gegooid.

Verificatie Spotify familie-abonnement omzeilen

Het misbruiken van een familie-abo wordt iets lastiger gemaakt door GPS verificatie, maar je kunt de boel nog makkelijk neppen natuurlijk. Zorg dat je de juiste postcode invult en ook op die locatie aanwezig bent zodra je de inschrijving of controle bevestigt. Daarna kun je weer vrij bewegen, het moet immers mogelijk zijn om onderweg van muziek te genieten. Een goede reden om weer een keer bij je ouders te eten.

Waarom doet Spotify moeilijk en Netflix niet?

Netflix biedt soortgelijke abonnementsvormen aan, maar hoor je niet klagen over ‘misbruik’. De reden is simpel: Netflix koopt films in of maakt eigen producties, die toch wel worden getoond. Spotify betaalt per stream. Wat maakt dan het verschil tussen een individueel abonnement een family pack? Het feit dan gezinnen aanzienlijk minder tegelijk streamen dan individuen, doordat ze voor een overlappend deel dezelfde leefritmes hanteren.

Vrienden en collega’s streamen aanzienlijk meer, waardoor Spotify ook meer moet aftikken aan de platenmaatschappijen en artiesten. Een familie-abonnement levert Spotify daardoor minder knaken op dan wanneer het enkel door families wordt gebruikt. –> Lees ook: ‘Maak kennis met YouTube-music, de grootste Spotify-killer tot nu toe’ <–

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Let op! Spotify gaat misbruik van familie-abonnementen aanpakken
Sluiten