Redactie
Redactie Hebbedingen 12 apr 2018

‘Spotify gaat gratis versie flink verbeteren’

De gratis versie van Spotify wordt binnenkort grondig verbouwd. De streamingdienst is bezig met het ontwikkelen van verbeteringen die vooral de gratis variant ten goede moeten komen. Dat meldt Bloomberg op basis van insiders.

De streamingdienst ging onlangs naar de beurs en focust zich sindsdien vooral op het aantrekken van nieuwe gebruikers. De gratis variant, waarbij reclame tussen de nummers te horen is, is een belangrijke aanjager van de gebruikersgroei.

Minder beperkingen Spotify Free

Naast commercials tussen de nummers, biedt de gratis variant Spotify ook minder functionaliteit. Vooral op mobiele apparaten is een groot aantal functies niet beschikbaar, playlists kunnen bijvoorbeeld alleen in shuffle-modus afgespeeld worden en is het onbeperkt overslaan van nummers niet mogelijk.

De muziekdienst zou de teugels iets laten vieren en gratis gebruikers meer willen laten proeven van de betaalde variant. Het doel is uiteraard niet alleen het totaal aantal gebruikers te laten groeien, maar gebruikers van Spotify Free uiteindelijk Premium-lid te maken. Groei is iets dat investeerders graag willen zien en de dienst ging onlangs op bijzondere wijze naar de beurs.

Spotify gaat gratis variant flink uitbreiden

Gratis variant brengt weinig op

Spotify heeft in totaal 203 miljoen gebruikers, maar slecht 94 miljoen betalende klanten. Die premium-abonnees zijn wel goed voor 90 procent van de omzet. De dienst verdient niet erg veel aan gratis gebruikers en ook artiesten hebben weinig inkomsten uit Spotify Free. Dat komt omdat alleen de inkomsten uit reclame met artiesten en labels worden gedeeld. Concurrent Apple Music heeft op moment van schrijven 40 miljoen betalende abonnees en heeft geen gratis variant.

Dit artikel verscheen al eerder bij onze collega’s van One More Thing.

Spotify event op 24 april

Op 24 april houdt Spotify een eigen eigen evenement in New York. Dan worden de veranderingen aan de gratis variant mogelijk aangekondigd. We verwachten we dan ook een eerste blik op eigen hardware  van de streamingdienst. In tegenstelling tot Apple, Amazon en Google komt Spotify niet met een slimme speaker voor in de huiskamer, het bedrijf wil de auto claimen.

Spotify komt met een speaker voor in de auto

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Spotify gaat gratis versie flink verbeteren’
Sluiten