Noah Korevaar
Noah Korevaar Human Interest 1 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Spotify introduceert Duo: samen geld besparen met nieuw abonnement

Spotify biedt al jaren een Family-abonnement aan waardoor je flink geld kunt besparen. Dan betaal je met maximaal zes mensen namelijk slechts 14,99 euro per maand. Ter vergelijking: een abonnement voor één gebruiker kost 9,99 euro.

De catch? Officieel is dat abonnement enkel bedoeld voor families. Gezinnen die op hetzelfde adres wonen. Daar is nu nog geen harde controle op, maar Spotify gaat daar naar verluidt in de toekomst strenger op letten. Dan kun je dus niet meer met vrienden die in een compleet andere stad wonen samen een abonnement delen.

Spotify Duo

Gelukkig komt de streamingdienst ook met een alternatief. Vanaf vandaag kun je namelijk een Duo-abonnement afsluiten. Dan betaal je voor twee gebruikers namelijk 12,99 euro in de maand, in plaats van 19,98 euro voor twee losse abonnementen.

Dat is flinke korting. Ja, Family-abonnementen blijven goedkoper als je het met drie of meer gebruikers deelt, maar het is dus maar de vraag of je dat op de legale manier voor elkaar krijgt. Als je met je vriendin of vriend samenwoont is een Duo-abonnement een welkome middenweg.

Duo Mix

Leuke extra: voor duo’s die samen zo’n abonnement afsluiten komt Spotify ook met een Duo Mix afspeellijst.

Het idee daarachter is dat je samen een playlist hebt waar je allebei van kunt genieten, en je dus in je huiskamer aan zou kunnen zetten. De Duo Mix is namelijk een combinatie van jullie muzieksmaken.

Alle abonnementen op een rijtje

Ook goed om te weten: huidige Premium-abonnees kunnen meteen upgraden naar een Duo-abonnement. Je verliest dan niet je instellingen, voorkeuren of luistergeschiedenis. Het is sowieso goed om eens opnieuw te kijken wat de beste optie voor jou als gebruiker is, want dit zijn typisch van die abonnementen waar je niet meer om kijkt.

Spotify abonnementen
De beschikbare abonnementen (Afbeelding: Spotify)

Spotify biedt ondertussen studentenkorting, een app voor kinderen, een Family-abonnement en nu dus ook een Duo-abonnement. Door de huidige pandemie dalen advertentie-inkomsten en zal de muziekgigant er alles aan doen om nieuwe abonnees binnen te harken.

Ook goed om te weten: je kunt nu DJ spelen met je Spotify-abonnement! Hier lees je er alles over.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Spotify

Reageer op artikel:
Spotify introduceert Duo: samen geld besparen met nieuw abonnement
Sluiten