Spotify heft eindelijk frustrerende beperking op jouw bibliotheek op

Als fervent Spotify-gebruiker stroomt je muziekbibliotheek gestaag vol. Na jaren elke vrijdag nieuwe albums checken is dat ook niet zo gek. Gelukkig is het een digitale dienst, en is er aan ruimte geen gebrek. Toch?

Helaas was het antwoord op die vraag altijd ‘nee’. Ondanks dat je voor Spotify betaalt en de streamingdienst meer dan 50 miljoen nummers bevat, zat er altijd een limiet op hoeveel nummers je toe kunt voegen aan je bibliotheek: 10.000.

Spotify heft beperking op

Ook als je de beste afspeellijsten ooit aan het samenstellen bent, zul je op een gegeven moment tegen die beperking op lopen.

Tot de grote frustratie van gebruikers. Op muziekfora en sociale media wordt al jaren gesmeekt om het schrappen van de limiet, of op zijn minst het maximum te verhogen. Nou, we hebben goed nieuws voor je.

Dat is namelijk exact wat Spotify na al die jaren eindelijk heeft gedaan. Het bedrijf is een nieuwe update uit aan het rollen, gefaseerd, die ervoor zorgt dat je onbeperkt nummers toe kunt voegen aan je bibliotheek. Geen vervelende beperking meer dus.

Andere beperkingen blijven bestaan

Althans, op dat vlak. Verder blijven andere limieten namelijk gewoon bestaan: je kunt maximaal 10.000 nummers toevoegen aan een afspeellijst, en ook 10.000 is de max als het om het aantal nummers gaat dat je mag downloaden.

Gebruikers hebben dus nog iets om actie voor te voeren. Spotify legde in 2017 al eens uit waarom het destijds geen plannen had om wat aan de limiet te doen: “At the moment we don’t have plans to extend the Your Music limit. The reason is because less than 1% of users reach it.”

Oftewel, we zien het allemaal als een grote beperking, maar slechts een klein aantal abonnees zal er daadwerkelijk ooit last van krijgen. Waarom Spotify nu opeens van gedachten is veranderd, is niet bekend.

Check trouwens ook de nieuwe feature waarmee Spotify het samen luisteren naar muziek een stuk makkelijker maakt.

Reageer op artikel:
Spotify heft eindelijk frustrerende beperking op jouw bibliotheek op
Sluiten