Pim Jansen
Pim Jansen Life 19 okt 2020

Sports Illustrated zet Kate Upton in om Amerika te laten stemmen

Merken en modellen doen er alles aan om mensen in de Verenigde Staten over te halen om te gaan stemmen. Dit heeft behoorlijk veel invloed, zo bewees Kylie Jenner al in haar bikini. Sports Illustrated haalt op zijn beurt good old Kate Upton van stal.

Het Amerikaanse model Kate Upton was de tienerdroom van een hele generatie. In de jaren 10 van deze eeuw was ze het model die de wereld dag in dag uit liet glimlachen. Niet voor niets is de video 10 hours of ‘Kate Upton Bouncing Boobs’, dat soort titels kon in die tijd nog, miljoenen keren bekeken.

Kate Upton voor Sports Illustrated: ‘Vote’

In 2011 beleefde Kate Upton haar doorbraak, dankzij de Sports Illustrated Swimsuit Issue van 2011. In de jaren die volgden sierde ze vaak de cover. Haar bekendste shoot was die op Antarctica, waar ze ondanks de extreme kou in bikini poseerde. Maar voor de politieke boodschap is een iconische foto in Australië gebruikt, waarop het model een koala in haar armen heeft.

Barack Obama was destijds nog president, wat voor de nodige harmonie zorgde om Amerika. Of zijn beleid goed was, laten we in het midden. Feit is dat bikini-merken niet de nood voelden om een politieke boodschap de wereld in te slingeren. Nu wel.

Aandacht trekken in bikini

En hoe kun je beter aandacht trekken dan met Kate Upton? Ons heb je in dat geval direct, al mogen wij natuurlijk niet stemmen. “In order of importance”, schreef het merk bij de bovenstaande post. In diezelfde ‘order of importance’ hieronder meer dan een half uur aan hoogtepunten uit de carrière van de blonde heldin, die tegenwoordig een meer teruggetrokken leven leidt en getrouwd is met honkballer Justin Verlander.

Beroemdheden en bikini-modellen vragen om te stemmen

Je kunt zeggen wat je wilt van modellen in bikini, ze zetten ze zich wel in voor de democratie. Ze trekken, in de geest van Kate Upton, als geen ander de aandacht en hun boodschap wordt massaal verspreid. Zo zorgde Kylie Jenner voor een recordstijging van 1500% onder de aanmeldingen via Vote.org. Een overzicht van modellen en beroemdheden die oproepen om te stemmen.

Kylie Jenner

Zoë Kravitz

Bella Hadid

Hailey Bieber

🇺🇸 Check ook: Het horloge van Joe Biden is een sluw staaltje anti-Trump-symboliek

Reageer op artikel:
Sports Illustrated zet Kate Upton in om Amerika te laten stemmen
Sluiten