Sportret: 30 jaar sport op iconische wijze in beeld gebracht

Sportfotografie is een vak apart. Als fotograaf in de sport krijg je namelijk vaak maar één kans. Eén mogelijkheid om dat ene moment waarop alles samenkomt vast te leggen. Het is een ware kunst en dat maakt Klaas Jan van der Weij een briljant kunstenaar. Zijn naam zal je misschien niet meteen wat zeggen, maar we weten zeker dat je zijn schitterende werk wel een keer voorbij hebt zien komen.

Al meer dan dertig jaar is Van der Weij actief als sportfotograaf. In die tijd was hij aanwezig bij alle grote evenementen en legde hij vele grote sporters vast op de gevoelige plaat. Johan Cruijff, Max Verstappen, Epke Zonderland, Dafne Schippers, Usian Bolt, Micheal Phelps en ga zo maar door. Allemaal stonden ze voor de lens van één van de beste sportfotografen van Nederland.

Sven Kramer. Credit: Klaas Jan van der Weji

Een fotoboek met diepgang

Zijn werk is op vele plaatsen te vinden, maar nu verschijnt er eindelijk het boek Sportret, waarin al zijn mooiste foto’s zijn gebundeld. Het resultaat is een schitterend verzamelwerk waarin iedere foto een verhaal vertelt. Dat is ook waarom Van der Weij zo’n gevierd fotograaf is. Hij kan namelijk met de foto’s die hij maakt als geen andere het verhaal achter de sport vertellen.

Naast de foto’s bevat Sportret ook tekstbijdrages van andere grote namen uit de sportwereld. Zo komen Mart Smeets, Wilfired de Jong en Jeroen Stekelenburg aan het woord en vind je er interviews met Ronald de Boer, Robert Gesink en Pierre van Hooijdonk. Het is deze combinatie van de mooiste beelden, unieke verhalen en bijzondere anekdotes die dit boek een must-have maakt voor iedere sportfanaat. Sportret kopen doe je bij MENDO.

Tom Dumolin. Credit: Klaas Jan van der Weji
Reageer op artikel:
Sportret: 30 jaar sport op iconische wijze in beeld gebracht
Sluiten