3 sportieve series op Netflix die je dit weekend kunt gaan bingen

Thomas Aalderink 22 jun 2018 Media

Als je dit weekend de televisie aanzet is de kans groot dat je iets ziet dat met het Wereldkampioenschap voetbal te maken heeft. Is er geen wedstrijd bezig, dan wordt er wel voorbeschouwd, nabeschouwd of op een andere manier over het toernooi in Rusland gesproken. Gelukkig is er altijd nog Netflix voor de nodig afwisseling, al blijven we ditmaal wel in de sportieve sferen.

Club de Cuervos, IMDb: 8.1

De Spaanstalig serie La Casa de Papel kennen we natuurlijk allemaal, maar er zijn meer toffe series in de Spaanse taal. Club de Cuervos is er daar zeker één van. De sportieve serie draait om een fictieve Mexicaanse voetbalclub die wordt geleid door Salvador Iglesias. Hij runt de club met succes, maar door zijn onverwachte dood valt de club ineens in de handen van zijn zoon en dochter.

Salvador Iglesias Jr. en zijn zus Isabel hebben beiden een totaal andere opvatting over hoe de club gerund moet worden. Samen strijden ze om de macht terwijl de club steeds verder afglijdt. Dat klinkt allemaal dramatisch, maar Club de Cuervos is bovenal een komedieserie die zeker de moeite waard is. Dat is vooral te danken aan de bijzondere en kleurrijke karakters. Op dit moment staan er drie seizoenen voor je klaar op Netflix en er wordt gewerkt aan een vierde seizoen.

Blue Mountain State, IMDb: 8.4

Het is inmiddels alweer zeven jaar geleden dat Blue Mountain State op de buis verscheen. Inmiddels vind je alle afleveringen op Netflix en is er geen reden meer om deze serie niet gezien te hebben. Blue Mountain State gaat over een gelijknamige fictieve Amerikaanse universiteit die vooral bekend staat om haar American Football Team: The Mountain Goats.

Betekent dit dat je alleen maar naar de oer-Amerikaanse sport zit te kijken? Nee, integendeel zelfs! De serie richt zich namelijk meer op het studentenleven naast het veld. Je kunt je dus gaan opmaken voor heel veel drank, drugs, feestjes en alles wat daaruit voortkomt. Alle drie de seizoenen staan op Netflix en kun je dus meteen gaan bingen.

First Team: Juventus, IMDb: 7.7

Een jaar lang volgde Netflix één van de grootste clubs uit Italië op de voet. Het resultaat is een zesdelige serie over het afgelopen seizoen van Juventus. Van de kampioensrace tegen Napoli tot de knock-out fase in de Champions League, alles komt aan bod en dan hebben we het niet alleen over wat er op het veld gebeurt. Zo gaat er ook veel aandacht uit naar alles wat er verder rondom de club speelt.

Dit unieke kijkje in de keuken van één van ‘s werelds grootste clubs mag je als voetballiefhebber eigenlijk niet missen. Op dit moment kun je de eerste seizoenshelft al herbeleven, want de eerste drie afleveringen staan al voor je klaar op Netflix. Later zullen ook de overige drie afleveringen verschijnen die je meenemen door de tweede helft van het seizoen.

Meer Netflix

Ben je helemaal klaar met al het voetbal en wil je juist even echt iets anders zien? Klik dan hier voor drie spannende thrillers op Netflix of hier voor drie ijzersterke misdaadseries.

Reageer op artikel:
3 sportieve series op Netflix die je dit weekend kunt gaan bingen
Sluiten