Manners Occasions #31: moderne en sportieve tweedehands Volvo’s onder 15K

Iedere man heeft een droomauto. Voor de één is het een stijlvolle Ferrari, de ander droomt van een klassieke Porsche en dan zijn er ook nog genoeg mannen die een dikke Amerikaan op de oprit willen. Helaas blijft het vaak alleen bij dromen. Gelukkig is er altijd nog de tweedehands automarkt die vol staat met auto’s die de droom voor een deel kunnen waarmaken, zonder dat je portemonnee daar zwaar onder hoeft te lijden.

Wij gaan je daar met deze rubriek bij helpen. Iedere week duiken we in de tweedehands automarkt van Nederland en scheiden we het kaf van het koren. Daarbij richten we ons wekelijks op een ander type auto en verschillende prijsklassen. Editie nummer 31 wijden we aan een Zweeds automerk dat bekend staat om luxe, kwaliteit en betrouwbaarheid. Kortom, betaalbare tweedehands auto’s van Volvo.

Volvo S60 D2 R-Design €13.900

Sinds dit jaar is de Volvo S60 officieel volwassen. De luxe middenklasse sedan verscheen voor het eerst in het jaar 2000 en is inmiddels aanbeland bij de derde generatie. Deze werd dit jaar aangekondigd en is, zoals je hier kunt zien, een prachtige auto. Helaas wel met een stevig prijskaartje. Gelukkig is de tweede generatie inmiddels wel een beetje betaalbaar en zeker niet minder aantrekkelijk.

Zo vonden we deze drie jaar oude Volvo S60 voor minder dan veertien ruggen op Autoscout24. Hij mag dan bijna twee ton op de teller hebben staan en niet de krachtigste motor hebben, maar het is wel een R-Design. Dat betekent dat hij een net even wat sportiever uiterlijk heeft. Het resultaat is een stijlvolle sedan met een sportief accent en alle luxe die je mag verwachten bij een auto van dit kaliber.

Volvo V60 2.4 D6 AWD Plug-In Hybrid Summum – €13.950

Tien jaar nadat de S60 op de markt kwam volgde de Volvo V60. Even kort door de bocht is dit de stationwagon versie van de S60. In onze ogen is het één van de mooiste stations die je op dit moment kunt kopen. Zeker de nieuwe versie die dit jaar voor het eerst getoond werd is fantastisch, maar ook de meer gestroomlijnde eerste generatie is nog zeker de moeite waard.

Op Autoscout24 vind je de Volvo V60 in allerlei verschillende varianten, maar onze aandacht ging direct uit naar deze. Naast het stijlvolle uiterlijk en de luxe die je mag verwachten, beschikt deze Plug-In Hybrid namelijk over de krachtige D6 motor van Volvo. Door een combinatie van diesel en elektro beschikt deze stationwagen in totaal over 285 pk en een hele berg koppel (640 Nm). Hij is dus een stuk rapper dan je misschien zou denken. De perfecte auto voor een familieman die wel een beetje sportief wil blijven rijden.

Volvo V40 2.0 D4 R-Design – €14.950

Het nieuwste model in deze editie van Manners occasions is de Volvo V40. Althans, de versie van de V40 die in 2012 verscheen. Deze sportieve doch stijlvolle hatchback past perfect bij de moderne gentleman. Een uitstekende tweedehands auto waar je veel plezier aan kunt beleven. Ben je aan het twijfelen of de Volvo V40 voor jou een goede keuze is? Lees dan hier waar je op moet letten bij de aanschaf.

Wij zouden in ieder geval deze Volvo V40 die we op Autoscout24 overwegen. Waarom juist deze? Omdat het de variant is met een pittige D4 motor en ook nog eens R-Design. Dat betekent niet alleen dat hij sportief rijdt, maar ook net even wat snellere looks heeft. Een heerlijke auto vol met luxe zoals een multifunctioneel lederen stuurwiel, cruise control, stoelverwarming en meer.

Meer tweedehands auto’s?

Heb je het niet zo op auto’s uit Zweden? Klik dan hier voor betaalbare Audi’s of hier voor een overzicht van alle andere edities van Manners occasions.

Reageer op artikel:
Manners Occasions #31: moderne en sportieve tweedehands Volvo’s onder 15K
Sluiten