Manners occasions #9: Sportieve en betaalbare tweedehands cabrio’s

Iedere man heeft een droomauto. Voor de één is het een stijlvolle Ferrari, de ander droomt van een klassieke Porsche en dan zijn er ook nog genoeg mannen die een dikke Amerikaan op de oprit willen. Helaas blijft het vaak alleen bij dromen. Gelukkig is er altijd nog de tweedehands automarkt die vol staat met auto’s die de droom voor een deel kunnen waarmaken, zonder dat je portemonnee daar zwaar onder hoeft te lijden.

Wij gaan je daar met deze rubriek bij helpen. Iedere week duiken we in de tweedehands automarkt van Nederland en scheiden we het kaf van het koren. Daarbij richten we ons wekelijks op een ander type auto en verschillende prijsklassen. In de negende editie is het tijd voor de cabrio. We hadden deze editie al lang in gedachte, maar het weer wilde maar niet meewerken. Nu begint het eindelijk wat warmer te worden, dus wat ons betreft mag het dak eraf. Daarom gingen we op zoek naar cabrio’s, maar dan wel met een sportief karakter.

Manners occasions #5: betaalbare tweedehands sportwagens die gemaakt zijn voor het circuit

Mazda MX-5 1.6i Exclusive – €5.890

Autoliefhebbers zijn het er unaniem over eens. Zoek je een sportieve cabrio voor weinig geld, dan is er geen betere optie dan de Mazda MX-5. Van de eerste versie uit 1989 tot de modellen die nu van de band rollen, stuk voor stuk zijn ze briljant. Verrassend snel, extreem wendbaar, betrouwbaar en vriendelijk voor je portemonnee. Het is dan ook niet zo gek dat Jeremy Clarkson de MX-5 ooit omschreef als hét medicijn tegen een depressie.

Op de tweedehands automarkt kom je alle versies van de Mazda MX-5 wel tegen, maar wij hebben gekozen voor het model uit 2004. Volgens de kenners is dit één van de beste versies van de MX-5 en ook nog eens goed betaalbaar. We vonden deze 1.6i Exclusive op Autoscout24 en de zon begon meteen te schijnen. Een volbloed cabrio, maar dan wel met een luxe touch. Zo is hij voorzien van een houten stuur, beige bekleding en stoelverwarming. Wel zo lekker met de Hollandse lente.

BMW Z4 2.2.i Pure – €8.950

BMW kennen we natuurlijk vooral van hun luxe sedans en stijlvolle stations, maar de cabrio’s van deze Duitse fabrikant mogen we ook niet vergeten. Het begon met de stijlvolle BMW Z3 en vervolgens de wat meer flamboyante Z4. Vooral die laatste is een auto die goede looks combineert met kracht en een uitstekend rijgedrag. Zelfs als je voor een oudere versie gaat, zullen mensen in de zomer jaloers omkijken wanneer jij over de boulevard rijdt.

Als je een budget hebt van tussen de zeven en vijftien ruggen, heb je meer dan genoeg keuze. De BMW Z4 is goed vertegenwoordigd op de tweedehands automarkt, maar wij hebben deze er tussenuit gepakt. Vooral vanwege de zeer schappelijke prijs. Het gaat hier om de versie met een 2.2 liter motor en een vermogen van 170 pk. Geen overdadige krachtpatser, maar wel een heerlijke auto om zowel in de zomer, als in de winter van te genieten.

Jaguar XK8 4.0 V8 Convertible – €18.500

Net als veel autoliefhebbers hebben ook wij een zwak voor Jaguar. De Engels autobouwer kan gewoon geen lelijke auto’s maken en ook hun beste cabrio is een schoonheid. De Jaguar XK8 verscheen voor het eerst in 1996 en is er zowel met, als zonder dak. De versie zonder dak is de ultieme sportieve cabrio voor de echte gentleman. Goedkoop is hij niet, maar deze droomauto is als je echt graag wilt zeker bereikbaar.

Deze Jaguar XK8 die we op Autoscout24 tegenkwamen is zeker niet de goedkoopste, maar dat heeft zo zijn redenen. Hij heeft namelijk weinig kilometers op de teller staan, is in nagenoeg perfecte staat en zeer compleet. Zeker voor een auto die al bijna twintig jaar oud is. Zo krijg je stoelverwarming, lichtmetalen velgen, lederen bekleding, een stijlvol dashboard met hout accenten en het ronkende geluid van een volwaardig V8. Heerlijk.

Meer tweedehands auto’s?

Bekijk dan hieronder de voorgaande edities van Manners occasions:

Manners occasions #4: De dikste en betaalbare tweedehands SUV’s

Manners occasions #7: ongekend luxe en betaalbare tweedehands sedans

Manners occasions #3: moderne en betaalbare youngtimers

Manners occasions #1: De dikste en betaalbare tweedehands stationwagens

Reageer op artikel:
Manners occasions #9: Sportieve en betaalbare tweedehands cabrio’s
Sluiten